skip to Main Content

Het enthousiasme om een Repair Café te starten blijft onverminderd groot. Na de zomer beginnen op maar liefst 9 plaatsen in Nederland nieuwe groepen met hun eigen Repair Café. De nieuwe locaties krijgen allemaal bezoek van de Repair Bus van de Stichting Repair Café.

Herstart
Repair Café Goes maakt op 1 september een herstart na een afwezigheid van ruim een jaar. Na een succesvolle bijeenkomst eind mei vorig jaar, bleek het lastig om structureel voldoende mankracht te vinden. Maar dankzij het enthousiasme van de vrijwilligers van Ruilwinkel Goes kan het Repair Café in Zeeland tóch weer door.

In Oudorp (Alkmaar) gaat het nieuwe Repair Café van start in wijkcentrum De Oever. De organisatoren zijn nog druk op zoek naar vrijwilligers voor de eerste bijeenkomst op 9 september. Er is in ieder geval genoeg materiaal om mee te werken, want daar zorgt de Stichting Gered Gereedschap voor!

Vlaardingen
Het Repair Café Vlaardingen gaat op 6 oktober open. Organisator Marjo Bazuin kreeg eerder dit jaar met bewonersgroep De Wetering een aanmoedigingsprijs voor haar plannen om een Repair Café op te starten. Het is de bedoeling om iedere eerste zaterdag van de maand een repareerbijeenkomst te organiseren. Lees hier meer over Repair Café Vlaardingen.

Het gaat snel
Ook in Tiel, Deventer, Schijndel, Assen, Hoogeveen en Amsterdam (Hoofddorppleinbuurt) gaan nieuwe Repair Cafés open. Martine Postma van de landelijke Stichting Repair Café is dolblij met de nieuwe locaties: “Het gaat sneller dan we dachten. We vinden het enthousiasme en de inzet van de vrijwilligers hartverwarmend. Als het zo doorgaat, zijn er eind dit jaar al zeker 60 Repair Cafés in Nederland.”

Alle nieuwe locaties kunnen nog handige vrijwilligers gebruiken. Meld je aan bij info@repaircafé.nl

De startende Repair Cafés op een rijtje:
1 sept: Goes
9 sept Alkmaar/Ouddorp
19 sept Tiel
22 sept Deventer
27 sept: Schijndel
6 oktober Vlaardingen
27 oktober: Assen
Hoogeveen: exacte datum binnenkort bekend
Amsterdam/Hoofddorppleinbuurt: idem

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top