skip to Main Content

Hoe neem je een werkplaats én al je gereedschap mee achter op de fiets? Dat leek tot voor kort onmogelijk, maar er is iets op gevonden! Berto Aussems van Repair Café Maastricht ontwierp een geniale constructie: een werkbank, werktafel én gereedschapskist in één.

“Hij ziet er uit als een fietstas maar in een wip is ‘ie omgetoverd tot een prima reparatietafel”, vertelt Berto, mede-initiatiefnemer van het succesvolle Repair Café Maastricht. “Aanleiding voor dit project was om niet altijd met die milieu-vervuilende auto naar het Repair Café te hoeven gaan.” Dat is gelukt, want Berto ging afgelopen zondag voor het eerst met de nieuwe constructie op de fiets naar het Repair Café. Bekijk hier het filmpje!

Instructievideo
Iedereen die een beetje handig is, kan de mobiele reparatietafel zelf in elkaar zetten. Er is een zeer duidelijke instructievideo gemaakt en er zijn bouwtekeningen. Die zijn te vinden op de website ‘Instructables’. Klik hier voor de instructie.

Berto hoopt dat velen dit zullen doen. Want: “We zijn een fietsende natie. Dus wellicht zullen veel mensen geïnspireerd worden om er een te maken. Hiermee geven we ook een voorbeeld van milieubesparend repareren.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top