skip to Main Content

Het fenomeen Repair Café raakt ook buiten Nederland steeds beter bekend. Een van de grootste omroepen van Europa, de ZDF, was onlangs op bezoek in Repair Café Amsterdam-Oost. Voor miljoenen kijkers in Duitsland mochten de A’damse reparateurs laten zien wat ze allemaal kunnen. De reportage werd op 27 dec. uitgezonden in ‘Heute in Europa’.

Fanatiek
Verslaggeefster Claudia Witkowski was onder de indruk van de vrijwilligers: “Het valt me op dat de reparateurs heel fanatiek zijn. Ze willen graag dat de reparatie lukt en helpen elkaar ook.” Daarnaast vond ze het heel gezellig. “De sfeer is ontzettend goed.” Witkowski weet zeker dat Repair Cafés in Duitsland zouden aanslaan. “Bij ons wordt ook heel veel weggegooid. Als ik zie wat hier allemaal gerepareerd wordt, denk ik: dat moeten wij ook gaan doen!”

Interviews
Het was een gezellige, rommelige middag met de cameraploeg over de vloer. De reparateurs, de klanten en Martine Postma van de Stichting Repair Café werden geïnterviewd. Buurtgenoten kwamen langs met onder meer kapotte fietsen, een magnetron, een walkman, kleding en een knaloranje lamp. En bijna alles is gerepareerd!

Bekijk de reportage hier (begint op 12’21)

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top