skip to Main Content

De vierde Landelijke Repair Café-dag, die op zaterdag 30 mei werd gehouden, was inspirerend en maakte enthousiast! Een van de deelnemers zei dat de dag wel een heel weekend had mogen duren. Organisatoren, reparateurs en PR-medewerkers van 60 Repair Cafés kwamen naar Amersfoort om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Nog voor de dag echt was begonnen, liep de hal van de oude Prodentfabriek al vol met deelnemers. Martine Postma, bedenker van het Repair Café-concept, opende de dag met een presentatie. Ze liet zien dat het Repair Café geen eendagsvlieg is: 200 Nederlandse Repair Cafés bestaan al langer dan een jaar, wereldwijd repareren de vrijwilligers 13.000 producten per maand, en de organisatoren laten de bijeenkomsten steeds beter aansluiten op de behoeften van de buurt.

Door het grote enthousiasme van de vrijwilligers verandert het werk bij Stichting Repair Café ook. Martine: “Vroeger belden we altijd even op als we wisten dat een nieuw Repair Café zijn eerste bijeenkomst ging houden. Nu is dat niet alleen onhaalbaar, het is vaak ook niet meer nodig. Vrijwilligers helpen elkaar onderling en binnen de eigen regio.”

Themasessies en gouden tips
’s Middags verdiepten de aanwezigen zich in kleinere groepen in thema’s die met het Repair Café te maken hebben. Ze bespraken de repareerbaarheid van spullen, de mogelijkheden van 3D-printen, de do’s en don’t van veilig werken en het organiseren van Repair Cafés voor en met zwakkere groepen. Maar ook het verzorgen van goede PR, de succesverhalen en de toekomst van het Repair Café-netwerk.

Op de dag werden ook gouden tips uitgewisseld als: ‘organiseer Repair Cafés op middelbare scholen’ en ‘zorg dat je bezoekers kunt doorverwijzen naar een specialist binnen de regio’. En misschien wel de belangrijkste nu de groei niet meer te stoppen lijkt: ‘wees niet bang voor concurrentie, meer reparateurs betekent meer reparatiekansen!’

Landelijke Repair Café-dag 2015
Landelijke Repair Café-dag 2015

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ik heb een bonen koffie automaat en ik denk dat er een slangetje is los geschoten en heb geen geld om het te laten maken dus hopelijk kan het op deze manier.☺️Mvg:Nanda

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top