skip to Main Content

Kinderen hun eigen speelgoed leren repareren. Met dat doel startte Bianca Pipping in januari Repair Café Kids Dordrecht. “Want we gooien veel te veel spullen weg”. Terugblikkend op het eerste half jaar van dit Repair Café concludeert de initiatiefnemer dat dat “goed maar ook moeizaam” is verlopen.

Kinderen én ouders enthousiast
Moeizaam ging het bij elkaar krijgen van voldoende vrijwilligers. Het is uiteindelijk gelukt een pool van vrijwilligers te vormen, waaruit elke maand 3 reparateurs zich beschikbaar stellen voor de repareerbijeenkomst. Eigenlijk is het de bedoeling dat ze samen met de kinderen repareren, maar niet alle reparateurs willen dat. Pipping: “Het is ook wel een kunst kinderen bij het repareren te betrekken en uitleg te geven.”

Überhaupt is het niet makkelijk de kinderen in het Repair Café te krijgen, vult Pipping aan. Ze zijn daarvoor afhankelijk van hun ouders. Maar eenmaal binnen zijn zowel de kinderen als hun ouders enthousiast. Wat dat betreft gaat het dus goed.

Van knuffel tot kledingstuk
De kinderen – 6 tot 10 jaar oud – komen met uiteenlopende spullen naar Repair Café Kids: knuffels, een houten kassa, een hijskraan, een horloge, een wandklok, een op afstand bestuurbare auto en een elektrische trein zijn voorbeelden van meegebrachte items. Maar ook kledingstukken worden gerepareerd.
Repair Café Kids Dordrecht wordt eenmaal per maand in ontmoetingscentrum Het Polderwiel gehouden. Wil je ook een Repair Café speciaal voor kinderen organiseren, echter zonder je te binden aan een soortgelijke locatie of een bepaalde regelmaat in de repareerbijeenkomsten? Denk dan aan Repair Café in klas. In overleg met een school plan je dan een repareerles in een schoolklas. Het startpakket Repair Café in de klas bestel je via onze webshop.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Het Repair Café van Peel & Maas (Helden + Maasbree – Limburg) heeft een aantal keren een erg succesvol kinder-RC georganiseerd in camping de Heldense Bossen. Kinderen mochten daar bijvoorbeeld ook oude computers uit elkaar slopen en zo. Aangeboden werden ook veel fietsjes.

  2. Repareerbijeenkomsten voor kinderen zijn vrijwel altijd een succes, dankzij hun enthousiasme en leergierigheid. Daarom is het ook zo leuk een Repair Café in de klas te organiseren. Initiatiefnemers die dit zelf willen ervaren, kunnen in onze webwinkel het Startpakket Repair Café in de klas bestellen. Als handige hulp bij de organisatie!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top