skip to Main Content

De Luxemburgs-Oostenrijkse reparateur Michel Heftrig is begonnen aan een opvallende actie om aandacht te vragen voor het belang van repareren. Op een overdekte elektrische fiets maakt hij een reis van meer dan 5.000 kilometer door Europa. Onderweg bezoekt hij meer van vijftig Repair Cafés in tien landen, waaronder Duitsland, Denemarken en Nederland.

 

Michel Heftrig wil met zijn reis aandacht vragen voor reparatie en het belang van de circulaire economie

“Repareren is de koningsdiscipline van de circulaire economie”, vertelde Michel bij het begin van zijn reis op 23 maart op de Oostenrijkse televisie. “Door minder weg te gooien, besparen we grondstoffen en creëren we lokale banen. Zo blijft de toegevoegde waarde in de regio.”

Actie voor het klimaat, maar ook een avontuur

Michel ziet zijn reis niet alleen als een actie voor het klimaat, maar ook als een avontuur. “Waarschijnlijk zal ik wel ergens panne krijgen, maar ik ga onderweg veel reparateurs en knutselaars ontmoeten, dus ik ben optimistisch dat het allemaal gaat lukken.” In de Repair Cafés die hij onderweg bezoekt wil hij ook zijn eigen reparatievaardigheden uitbreiden. Michel hoopt in augustus terug te zijn in Oostenrijk.

Meer informatie

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top