skip to Main Content

light-keeper-treeDe pepernoten zijn nog maar net van de vloer geveegd, of de Repair Cafés bereiden zich al weer voor op de kerst. De organisatoren komen met creatieve oplossingen voor problemen die zich elk jaar weer aandienen in december. Een gat in je feestjurk, een kapotte staafmixer, niet werkende kerstlampjes? Het Repair Café weet raad!

Wat moet ik aan?!
Het is heus niet nodig om elk jaar een nieuwe outfit te kopen voor Kerstmis, moeten de organisatoren van Repair Café Nieuwegein hebben gedacht. Op zaterdag 7 december konden bezoekers hun oude feestkleding meenemen naar het Repair Café in het Natuurkwartier. Hanny, trouwe kracht achter de naaitafel: “Met wat kleine ingrepen kun je oude kleren weer opleuken. Zo kun je je kleren gewoon hergebruiken, en niemand die het merkt!”

Kerstlampjes
Wie kent het probleem niet? Eerst ben je een half uur bezig met het ontwarren van je kerstlampjes, om er vervolgens achter te komen dat ze helemaal niet meer werken. In Huizen riepen de organisatoren van het Repair Café mensen op om hun kapotte kerstverlichting mee te nemen. Marleen Mauritz van Repair Café Huizen: “Het was ontzettend druk! We hebben helaas niet alle kerstlampjes kunnen repareren, maar er is wel weer een kerstrendier aan de praat gekregen. En het was natuurlijk vooral ontzettend gezellig.”

Kerstman gezocht
Op 14 december organiseert Repair Café Epe/Vaassen een speciale kersteditie, waarvoor ze nog op zoek zijn naar een geschikte kerstman. Vrijwilligers die de kerstsfeer in Vaassen willen verhogen, kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar de organisatoren.

Maar ook op andere plekken in het land kun je gewoon terecht voor reparaties, zoals in Hilversum, waar ze op 14 december een kerst-Repair Café organiseren. Voor andere locaties en openingstijden, houd de bezoekpagina in de gaten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top