skip to Main Content

De kersttijd komt er weer aan. Hoog tijd om te controleren of jouw kerstverlichting het nog doet! Zo niet, kom dan snel langs in het Repair Café. De kans is groot dat onze vrijwilligers het probleem kunnen vinden én samen met jou kunnen oplossen.

Draadje van kerstlampjes solderen

In 60 procent van de gevallen lukt het om een snoer kerstlampjes weer te laten branden. Dat blijkt uit de RepairMonitor, waarin vrijwilligers hun reparatiegegevens bijhouden. Soms is het voldoende om één lampje van een snoer te vervangen. Soms moet een draadje worden gesoldeerd. In het Repair Café is dat meestal geen enkel probleem.

Opblaasbare kerstman repareren

Maar de vrijwilligers nemen niet alleen kapotte kerstverlichting onder de loep. In een Repair Café in Zwolle werd afgelopen jaar ook een opblaasbare kerstman binnengebacht die niet meer werkte. De reparateurs ontdekten dat de voedingsplug van de pomp geen contact maakte. Nadat ze een draad hadden vastgesoldeerd, kwam de kerstman weer tot leven. Ho ho ho!

Benieuwd naar de overige kerstreparaties in de RepairMonitor? Download de actuele dataset en bekijk ze allemaal. Wie weet kun je met deze informatie zelf jouw eigen kerstvoorwerpen opknappen.

Repareer kerstspullen zelf of kom langs in het Repair Café!

Heb jij hulp nodig bij het repareren van jouw kerstverlichting of andere kerstspullen? Kom dan naar een Repair Café bij jou in de buurt. Wil je de reparatie zelf doen? Vind dan een reparatiehandleiding bij iFixit! Je kunt deze stap-voor-stap-handleidingen natuurlijk ook gebruiken om jouw bezoek aan het Repair Café voor te bereiden. Zo lees je wat je ongeveer kunt verwachten.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Beste,
  De Repair Cafés in Antwerpen, Deurne, Borgerhout zijn NOOIT open.
  Kan u ons eens verwittigen wanneer dit wel het geval iq.
  Op de web-site is hierover niets terug te vinden en op mail krijg je geen antwoord.
  Met vriendelijke groeten

  1. Beste François,
   Het is jammer dat deze Repair Cafés niet goed bereikbaar zijn. Wij gaan ons best doen om toch met hen in contact te komen en zullen hen hierop wijzen. We hopen snel betere informatie te kunnen verstrekken.
   Vriendelijke groet,
   het team van Repair Café International

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top