skip to Main Content

Bouwmarkt Karwei en Repair Café gaan zich samen inzetten om meer voorwerpen een tweede leven te geven. In vier Karwei-vestigingen kunnen klanten vanaf zaterdag 4 juni kapotte spullen inleveren ter reparatie. Vrijwilligers van vier Repair Cafés in de buurt gaan de producten vervolgens proberen te repareren. Is de reparatie klaar, dan kan de eigenaar het voorwerp weer ophalen bij Karwei.

Onder de naam Reparatiestudio is deze service vanaf zaterdag beschikbaar bij de Karwei-vestigingen Amersfoort, BarendrechtHeesch en Hoogvliet. Het gaat voorlopig om een pilot. Bij succes wordt de Reparatiestudio naar meer bouwmarkten uitgerold.

Reparatiestudio sluit aan bij duurzame ambitie van Karwei

De Reparatiestudio sluit aan bij de ambities van Karwei om bij te dragen aan de circulaire economie. Margreeth Pape, manager sustainability bij moederbedrijf Intergamma, is voor Karwei iedere dag bezig met dit onderwerp. “Het verlengen van de levensduur van producten is een belangrijk thema in onze duurzaamheidsstrategie”, vertelt Margreeth. “Karwei zamelt al jaren oude elektronische producten in voor recycling. Het aanbieden van een reparatiedienst is een mooie vervolgstap.”

Dat vindt ook Martine Postma, directeur en oprichter van Repair Café International: “Reparatie is de hoogste hergebruikstrategie. Het is de oplossing waarbij zo weinig mogelijk nieuw materiaal en energie nodig zijn om iets te kunnen hergebruiken. Repair Café International spant zich al twaalf jaar in om dat aan zo veel mogelijk mensen duidelijk te maken. We zijn heel blij dat Karwei ons hierbij steunt.”

Als een reparatie niet lukt, wordt het product gerecycled via de WeCycle-straat van Karwei. Lever je iets in bij de Reparatiestudio maar hoef je het opgeknapte product niet terug, dan wordt het geschonken aan een goed doel of aan de plaatselijke kringloopwinkel.

Repareren net zo aantrekkelijk maken als de weg naar een nieuw product

Karwei doneert voor elke reparatie 5 euro aan het plaatselijke Repair Café en steunt daarnaast ook Repair Café International als partner met een financiële bijdrage. “Ook daar zijn we blij mee”, zegt Martine. “Dankzij dit soort bijdragen kunnen wij ons werk voortzetten en reparatie blijven aanjagen. Repareren moet net zo aantrekkelijk en toegankelijk worden als de weg naar een nieuw product. Alleen dan maakt de circulaire economie een kans.”

Repair Cafés blijven ook samen met bezoekers repareren

Buiten de Reparatiestudio van Karwei blijven de deelnemende Repair Cafés ook hun reguliere werkzaamheden uitvoeren. Wil jij samen met een vrijwilliger jouw kapotte lamp, boormachine, koffieapparaat of krukje repareren? Dan ben en blijf je van harte welkom in de Repair Cafés in Amersfoort-Nieuwland, Barendrecht, Heesch en Spijkenisse!

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Wat een fantastische ontwikkeling!
  Alle heitjes voor KARWEITJES !
  Ook wij in Oegstgeest juichen die samenwerking toe en hopen dat er meerdere vestigingen van bouwmarkten aansluiten.

 2. Wat een fantastische ontwikkeling.
  Alle heitjes voor KARWEITJES !

  Ook wij in Oegstgeest ondersteunen van harte deze samenwerking en hopen dat vele bouwmarkten zich aansluiten.

 3. Wat een fantastisch initiatief,

  Roelof Beuving. Hoe kom ik te weten welke vestigingen van karwei meedoen?

 4. Mooi actie van Karwei, zou ook hier in Nijmegen goed doen ivm de vele studenten die het toch met minder moeten doen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top