skip to Main Content

Geef je tent, luchtbed, slaapzak, rugzak of weekendtas een nieuw leven

Bij Repair Cafés kun je ook terecht als je kampeerspullen hebt die je graag wilt laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een tent of luchtbed met een gat erin, of een slaapzak waarvan de rits het niet meer doet. Dit soort problemen zijn vaak goed op te lossen, waarna je spullen gewoon kunt blijven gebruiken. Zo worden rugzakken in het Repair Café in bijna alle gevallen met succes gerepareerd.

Dat blijkt uit informatie in onze RepairMonitor, een online systeem waarin reparateurs bijhouden wat voor spullen ze allemaal repareren in hun Repair Café. Van de 60 rugzakken die zijn ingevoerd, is de reparatie in 53 gevallen gelukt. Bezoekers komen niet vaak met luchtbedden, tenten en slaapzakken, maar dat betekent niet dat onze reparateurs daar geen raad mee weten.

Rugzak of slaapzak repareren

Bij rugzakken, weekendtassen en ook slaapzakken is vaak de rits het probleem. Deze ligt eraf, zit vast of werkt gewoon niet soepel meer. In zulke gevallen kan er vaak wel een nieuwe rits ingezet worden en hoef je de rugzak of slaapzak niet weg te gooien.

Repair Café-reparateurs hebben veel ervaring met het repareren of vervangen van ritsen.

Bij rugzakken komt het ook regelmatig voor dat de hengels gescheurd zijn, of dat er op een andere plek een scheur of gat zit. Ook dat kan meestal wel opgelost worden door de rugzak op die plekken te verstevigen en de hengels weer opnieuw te stikken. Bij slaapzakken kunnen onze reparateurs eventuele gaten weer dichtnaaien en zwakke plekken verstevigen.

Tent of luchtbed repareren

Een goede tent of luchtbed kan best duur zijn. Ook daarom is het dus de moeite om te kijken of repareren geen optie is. Gaten in tenten kunnen gerepareerd worden met wat nieuwe stof of de tent kan worden verstevigd met extra materiaal. Bij een lek luchtbed gaan onze reparateurs op zoek naar het lek. Dit kunnen ze vaak dichten op dezelfde manier als bij een fietsband.

Repareer kampeerspullen zelf of kom langs in het Repair Café!

Heb jij hulp nodig bij het repareren van jouw kampeerspullen? Kom dan naar een Repair Café bij jou in de buurt. Wil je de reparatie zelf doen? Vind dan een reparatiehandleiding bij iFixit! Je kunt deze stap-voor-stap-handleidingen natuurlijk ook gebruiken om jouw bezoek aan het Repair Café voor te bereiden. Zo lees je wat je ongeveer kunt verwachten.

Ook weekendtassen kunnen in het Repair Café prima worden gerepareerd.

Back To Top