skip to Main Content

Afgelopen zaterdag bezocht de Repair Bus een jongerenfestival in het Overijsselse Heino. Changemaker Nederland organiseert elk jaar een festival waar jongeren die zich inzetten voor duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking bij elkaar komen. Het was een weekend vol inspirerende workshops, optredens, sprekers én met het Repair Café.

Horloges
Het festival wil met het festival een platform bieden aan jonge, actieve wereldburgers die een positieve verandering maken in de wereld. De Repair Café-kraam werd drukbezocht door allerlei jongeren die hun kapotte spullen niet wilden weggooien. Verschillende kapotte horloges passeerden de revue. Vooral horloges van merk Oozoo waren oververtegenwoordigd. De wijzertjes liepen niet meer. Gelukkig wist reparateur Wijnand de meeste horloges te maken.

Drukke boel
Aan de naaitafel was er geen seconde rust. Veel jongeren brachten hun kapotte kleding, portemonnees en tassen mee. Naaister Marjanne ging hard aan de slag en maakte tijdens het werk een praatje met de festivalgangers. Het Repair Café viel bij de nieuwsgierige jongeren in goede aarde: “We zouden ook in onze woonplaats een Repair Café moeten opstarten!”

Lipdub
Gedurende de dag hing er een feestelijke stemming. Er waren verschillende kraampjes, optredens en workshops over duurzaamheid en ontwikkelingshulp. De Changemakers maakten zelfs hun eigen lipdub: call me maybe! Nieuwsgierig? Klik op deze link.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top