skip to Main Content

De Internationale Repair Café Week komt er weer aan! Van 14 tot en met 22 oktober is het zo ver. Dan organiseren vrijwilligers wereldwijd bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Met de IRCW zetten we het onderwerp repareren internationaal in de spotlights.

Repair Café wordt 8
Op woensdag 18 oktober 2017 is het acht jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde. Op die dag in 2009 kwamen tientallen buurtbewoners met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er bijna 1.400 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten.

De IRCW is geen groot feest op één locatie. Het is een enorm feest verspreid over honderden Repair Café-locaties! Elk team viert zijn eigen feestje door met bezoekers samen spullen te repareren. Misschien wel met een speciaal thema, slingers en taart. Alles is mogelijk. Wat het wordt, hangt af van de organisatoren ter plaatse.

Rollatorcheck en fruitpers
Zo organiseert Repair Café Leende in alle dorpen van de gemeente Heeze-Leende-Sterksel gedurende de week een speciale rollatorcheck, Repair Café Zuiderkempen laat een professionele fruitpers aanrukken, waarmee mensen hun fruitoogst in sap kunnen omzetten.

Doe mee!
Wil jij ook laten zien dat je fan bent van repareren? Bezoek dan in de IRCW een Repair Café in jouw buurt. Of start er zelf een. Stichting Repair Café International helpt je graag op weg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top