skip to Main Content

Roeselare staat komende week helemaal in het teken van repareren. De West-Vlaamse stad grijpt Repair Day (15 oktober) aan om een week lang allerlei activiteiten rond herstellen te organiseren.

Bezoek de tentoonstelling MOOI STUK!

Tijdens deze International Repair Week (8-15 oktober) kun je elke dag de pop-up tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ bezoeken. Je kruipt in het hoofd van een reparateur en probeert te ontdekken wat er mis is met een voorwerp, en hoe je dit kunt oplossen. In deze expositie worden 5 gerepareerde voorwerpen getoond alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp. MOOI STUK! is tot en met eind oktober te zien in Roeselare.

Leer fietsen, kleding en elektrische apparaten repareren

Tijdens de International Repair Week kun je ook zelf leren repareren! In buurtcentrum RSL Op Post worden diverse workshops gehouden. Zo kun je leren je eigen fiets te onderhouden, zelf kleding te herstellen en elektrische toestellen te repareren. Ook zijn er speciale herstel- en klusworkshops gericht op vrouwen en op tieners. Daarnaast kun je leren over geplande slijtage en de schadelijke effecten van mijnbouw die nodig is voor de productie van al onze gadgets. Zo raak je nog meer gemotiveerd om vaker te gaan repareren!

Meer weten over International Repair Week in Roeselare

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top