skip to Main Content

International Repair Day komt er weer aan! Op zaterdag 15 oktober is het zo ver. Dan zetten we wereldwijd reparatie extra in het zonnetje. Thema dit jaar is Repair Everywhere.

Je kunt op allerlei manieren meedoen aan Repair Day: door een Repair Café te bezoeken, bijvoorbeeld het speciale pop-up Repair Café van de provincie Noord-Holland in Haarlem. Maar je kunt ook zelf thuis een reparatie uitvoeren of iemand anders helpen met een reparatie. Deel een foto van een gerepareerd voorwerp via social media, of organiseer in jouw buurt zelf een repareeractiviteit. Meld jouw activiteit aan bij de Open Repair Alliance, die Repair Day organiseert.

Speciale toolkit van Milieu Centraal

Speciaal voor International Repair Day heeft Milieu Centraal een toolkit gemaakt. Deze bevat allerlei communicatiemiddelen waarmee Repair Cafés en andere organisaties meer aandacht kunnen vragen voor reparatie en bezoekers kunnen informeren. Je vindt hier diverse communicatiemiddelen zoals een poster en visuals.

Meer lezen en meedoen aan Repair Day

Dit bericht heeft 2 reacties

    1. Beste Bert, er zijn er ook zeker meer dan vier open! Maar de meeste mensen hebben hun Repair Café blijkbaar niet aangemeld als speciale activiteit op Repair Day. Misschien wel omdat het Repair Café in Nederland intussen zo gewoon is dat we het niet meer ervaren als een speciale activiteit. En dat is eigenlijk ook prima. Elke dag is immers Repair Day 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top