skip to Main Content

RC-dag_2014-buitenDe derde Landelijke Repair Café-dag, die op zaterdag 14 juni werd gehouden, was weer een groot succes. Organisatoren en reparateurs van ongeveer 65 Repair Cafés kwamen naar Utrecht om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Metaal Kathedraal
De Landelijke Repair Café-dag vond dit jaar plaats in de Metaal Kathedraal, thuishonk van Repair Café Utrecht-Leidsche Rijn. In en om deze tot culturele broedplaats omgebouwde kerk was er volop ruimte voor ontmoeting. In de prachtige tuin van het gebouw raakten Repair Café-organisatoren met elkaar in gesprek en deden ze inspiratie bij elkaar op.

Martine Postma, bedenker van het Repair Café-concept, opende de dag. In haar toespraak benadrukte ze dat het Repair Café zijn succes onder meer te danken heeft aan de geweldige inzet van enthousiaste vrijwilligers die een Repair Café in hun eigen gemeente zijn gestart. Ook zei ze dat aan de groei van het aantal Repair Cafés valt af te lezen dat steeds meer mensen genoeg hebben van de wegwerpmaatschappij.

Workshops
’s Middags verdiepten de aanwezigen zich in kleinere groepen in diverse thema’s die met het Repair Café te maken hebben. ‘Samenwerking in de regio’, ‘Hoe financier ik mijn Repair Café?’ en ‘Hoe trek je meer bezoekers naar je Repair Café?’ waren onderwerpen die aan bod kwamen.

RC-dag_2014_Senseo_kleinDit jaar namen de Repair Café-organisatoren zelf een aantal workshops voor hun rekening. Ansjeliek Coolbergen van Repair Café Wageningen verzorgde een training met tips voor een goede sfeer in het Repair Café. Dominique Arnold en Frans Malten van Repair Café Oegstgeest gaven advies over hoe je kinderen bij je Repair Café kunt betrekken. Er was ook veel belangstelling voor de Senseo-workshop, die werd georganiseerd door de mannen van de landelijke Senseo-werkgroep.

Inspirerende dag
Net als vorig jaar eindigde de dag met een groepsfoto. Er waren zoveel bezoekers dat ze er maar net allemaal op pasten. Martine Postma: “Ik vond het een geweldig inspirerende dag. Op naar volgend jaar!”

RC-dag_2014_groepsfoto_klein

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top