skip to Main Content

Veel Repair Cafés liggen op dit moment nog stil. Toch blijft het concept mensen inspireren. Tot een lied bijvoorbeeld! Sophie Martin-Hautinguiraut componeerde een heus chanson om de lof te zingen van het Repair Café. Zij liet zich inspireren door de reparateurs in Oisans, de regio in Zuidoost-Frankrijk waar zij woont en werkt als muziekdocent.

Sophie Martin-Hautinguiraut wil haar lied graag delen met de hele Repair Café-beweging, al benadrukt ze dat het een ruwe versie is die nog kan worden verbeterd. Ze schrijft aan Repair Café International: “Deze tijden kunnen ook hoop geven op verandering, naar meer menselijkheid en solidariteit. Dus laten we een beetje dromen en de moed erin houden om de toekomst tegemoet te gaan.”

Luister hier naar het Repair Café-lied:

 

Meezingen? Download de tekst.

Meer Repair Café-liederen
Sophie Martin-Hautinguiraut is niet de eerste die een Repair Café-lied componeert. In Duitsland kwam Repair Café Speyer in oktober 2019 al met een lied. Repair Café Koblenz deed dat zelfs in 2014 al!

Maar het allereerste Repair Café-lied is uit 2012. Peter Galperin, muzikant in New York, bood Repair Café International toen zijn nummer ‘A disposable life’ aan als thema-song voor het Repair Café. Beluister dit nummer hier:

 

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. In september 2017 werd in Nederland ook al een Repair Café lied gecomponeerd speciaal voor RC Vlaardingen en voor ons gezongen door een paar dankbare bezoekers die ontzettend blij waren met hun gerepareerde klok en het idee achter Repair Café grandioos vonden. Wij hebben ervan genoten !

 2. opeen meeslepende wijs uit de opera Orfeo kan gezongen worden bijvoorbeeld de tekst:
  Het Repairteam kreeg te Ro-oden
  weer een stofzuiger aangeboden
  en ze hebben zonder, zo-onder mankeren
  hem tot stof doen wederkeren , stof doen wederkeren….. (bis)

 3. Het onderstaande gedicht kregen we doorgestuurd van Rolf Captijn, van Repair Café Lelystad. Hij schreef het in november 2017, ter gelegenheid van de opening van de eigen locatie van dit Repair Café. Superleuk, dank je wel Rolf!

  GEFIKST

  Een schemerlamp defect
  een radio die zwijgt
  een theezetter die lekt
  een naaimachien die lussen rijgt.

  Een rits die losschiet
  een gordijn wat niet meer sluit
  een tv die niets meer ziet
  een tuinslang die aan alle kanten spuit.

  Je kunt het zo gek niet bedenken
  maar ons team staat voor je klaar
  om tweede levens te gaan schenken
  lastige reparaties? Geen bezwaar !

  Als jouw spullen stuk zijn of van slag
  en je haast geen uitweg ziet
  neem ze mee naar onze reparatiedag
  WEGGOOIEN ? MOOI NIET !

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top