skip to Main Content

RC_PaloAltoEen recordopkomst voor het Amerikaanse Repair Café Palo Alto. Er kwamen meer dan 300 bezoekers met kapotte spullen op af. Er leek geen einde te komen aan de rij met wachtenden. Voor de organisatoren en de 40 vrijwillige reparateurs was het dan ook hard doorwerken.

Peter Skinner van Repair Café Palo Alto in Californië en zijn collega Peter Mui van de samenwerkende Fixit Clinic schrokken wel een beetje afgelopen zondag. “Holy Cow! Het hield maar niet op. Er stond een enorm lange rij op straat. We zijn halverwege maar gestopt met het inschrijven van bezoekers, want het was wel duidelijk dat we niet iedereen konden helpen.” Peter Mui filmde de rij bezoekers, een fantastisch filmpje op zijn Facebookpagina.

Publicaties
Skinner verklaart de hoge opkomst uit publicaties in enkele kranten over het Repair Café. Zo stond er in Silicon Valley’s grootste krant, the San Jose Mercury News, een groot verhaal. En andere lokale kranten plaatsten ook aankondigingen van het Repair Café. “Mensen kwamen van heinde en ver”, aldus Skinner, die zich ook afvraagt of daarmee het doel niet voorbij wordt geschoten. “Wat is de milieuwinst als mensen 40 kilometer moeten rijden voor het Repair Café?” Hij overlegt daarom binnenkort met nieuwe groepen in de omgeving die een Repair Café willen oprichten.

Feedback
Ondanks het feit dat niet iedereen geholpen kon worden, was het enthousiasme groot, zegt de tevreden organisator: “Feedback was very, very positive!” De volgende bijeenkomsten staan gepland op 21 april en 21 juli.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top