skip to Main Content

Het Repair Café bestaat zeven jaar. Dat vieren we met de Internationale Repair Café Week. Tijdens deze week organiseren vrijwilligers wereldwijd bijeenkomsten die draaien om samen repareren.

Tijdens de feestweek organiseren zeker 60 Repair Cafés in 12 landen een extra repareerbijeenkomst. Daarnaast zijn er ook nog honderden reguliere Repair Café-bijeenkomsten. Check de openingstijden en adresgegevens van een Repair Café in jouw buurt.

Samen repareren: een wereldwijde trend
Het allereerste Repair Café werd op 18 oktober 2009 gehouden in Amsterdam. Sindsdien heeft het concept zich via het Repair Café-startpakket over de hele wereld verspreid. Op dit moment zijn er meer dan 1.150 Repair Cafés verspreid over 29 landen.

De Nederlandse Martine Postma, bedenker van het concept en directeur van Stichting Repair Café, eet vandaag met haar collega’s een stuk taart. Martine: “Het is fantastisch om te zien wat we in zeven jaar tijd met zijn allen hebben bereikt. Vele duizenden vrijwilligers over de hele wereld spannen zich nu in voor minder afval en hechtere contacten in de buurt. Ook politici beginnen het nut van repareren in te zien. Dat geeft energie om door te gaan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top