skip to Main Content

RC Hattem

Wat doe je met een bezem die kapot gaat, net als je aan de voorjaarsschoonmaak wilt beginnen? In Hattem weten ze wel raad met zulke problemen. We nemen een kijkje bij Repair Café Hattem, dat in september 2013 open ging.

Het Repair Café in Hattem bestaat nog niet zo lang, maar sinds de opening is de groep vrijwilligers enorm gegroeid. Elke maand melden zich spontaan nieuwe, enthousiaste reparateurs aan. Ria Steentjes van Stichting Welzijn Hattem en initiatiefnemer van Repair Café Hattem: “Het is een hechte groep vrijwilligers. Na afloop van het Repair Café drinken we een kopje koffie en wordt er druk gepraat over de reparaties van die dag.”

Ventilator in de winter
Naast de vaste kern van vrijwilligers weten bezoekers Repair Café Hattem gelukkig ook te vinden. Ria: “Gemiddeld helpen we zo’n twintig bezoekers per keer – Hattem is niet zo groot. Er komen voornamelijk elektrische apparaten voorbij. Strijkijzers, radio’s. Afgelopen keer kwam er iemand langs met een ventilator, midden in de winter!”

Bezem
“Er was ook iemand die een bezem had meegenomen, waarvan de steel los was gekomen van de borstel. Blijkbaar waren mensen al bezig met de voorjaarsschoonmaak!” Zelf denkt Ria tegenwoordig ook wel twee keer na voordat ze iets weggooit. “Het is toch fantastisch dat je zoveel spullen nog kunt repareren? De reparateurs hebben laatst mijn dertig jaar oude kerstlampjes weten te redden!”

Meedoen
Meedoen als vrijwilliger? Repair Café Hattem zoekt nog een vrijwilliger voor aan de ontvangsttafel! Neem contact op met de organisatoren of kom langs. Het volgende Repair Café in Hattem vindt plaats op maandag 24 februari, van 13:00-15:30 uur. Bezoekers zijn van harte welkom met hun kapotte apparaten, bezems en kleding.

Een eigen Repair Café beginnen kan ook. Kijk op www.repaircafe.nl/starten en bestel het handige Repair Café-startpakket.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top