skip to Main Content

RCAlkmaarElke week weer gaan nieuwe Repair Cafés van start, maar er zijn ook een heleboel Repair Cafés die al een tijdje bestaan. In Alkmaar is de eerste Repair Café-groep nu één jaar bezig. Hoe gaat het intussen met ze?

Verhuizing
“In september zijn we naar een iets kleinere locatie verhuisd”, vertelt André Huijzendveld, organisator van Repair Café Alkmaar. “Maar de mensen weten ons nog altijd te vinden.” Het Repair Café trekt elke maand gemiddeld 35 bezoekers, die het Repair Café vinden door berichtjes in de wijkkrant of door mond-tot-mondreclame. “Mensen zijn heel enthousiast over het Repair Café en onze reparateurs. Meer dan de helft van de reparaties slaagt!”

Op bezoek in het gemeentehuis
Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast nodigde de organisatoren van Repair Café Alkmaar onlangs uit om te komen praten over het Repair Café. De wethouder is erg te spreken over het concept en vraagt zich af waarom er niet méér Repair Cafés in Alkmaar zitten. “We hebben een oproepje in de krant geplaatst, en inmiddels zijn we in gesprek met een geïnteresseerde partij”, zegt André.

Netwerk
André Huijzendveld zegt geïnspireerd te raken door andere Repair Cafés in Nederland: “Een sterk netwerk is volgens mij erg belangrijk. Ik vind het mooi om te zien wat anderen doen. Je kunt veel van elkaar leren door ervaringen uit te wisselen.”

Een eigen Repair Café beginnen in Alkmaar, of ergens anders in Nederland? Dat kan! Bestel het startpakket en word lid van het Repair Café-netwerk.

Dit bericht heeft 2 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top