skip to Main Content

Burgemeester Van der Hoeve, EpeNa een mooie warme zomer wordt het hoog tijd om weer te gaan repareren. Tal van al draaiende Repair Café-groepen staan klaar om in september weer van start te gaan. Daarnaast blijven in het hele land nieuwe Repair Cafés opduiken. De Repair Bus van Stichting Repair Café uit Amsterdam rijdt er naartoe.

Epe
Op zaterdag 17 augustus bezocht de Repair Bus bijvoorbeeld het fonkelnieuwe Repair Café in Epe, waar het nieuwe repareerseizoen feestelijk werd geopend. Burgemeester Van der Hoeve (zie foto) bleek een enthousiast klusser te zijn. Hij voelt zich, naar eigen zeggen, pas ergens thuis als er een werkbank staat. Voor het oog van de nieuwsgierige bezoekers demonstreerde de burgemeester hoe je met veel schwung een schroef in een houten plankje draait.

De dag verliep vrolijk en gemoedelijk. Opvallend was dat de Epenaren veel speelgoed ter reparatie aanboden. Onder meer vliegtuigjes, hijskranen en treintjes kwamen voorbij.

Op volle toeren
Ook de komende weken staat de Repair Bus niet stil. Edam, Volendam, Heerhugowaard, Hilversum, Enschede en Middelburg staan op het programma. Maar ook op andere plaatsen in het land gaan nieuwe Repair Cafés open, bijvoorbeeld in Koudum, Twello en Vianen.

Scootmobielreparatie
De organisatoren zijn al maanden druk bezig met de voorbereidingen voor hun eerste Repair Café. In Heerhugowaard is op 5 september iemand aanwezig met veel verstand van het repareren van naaimachines. En in Middelburg is het op 21 september zelfs mogelijk om scootmobielen te laten repareren!

Bezoeken
Uiteraard kunnen bezoekers in het nieuwe seizoen ook weer terecht bij hun vertrouwde Repair Café. Voor data en openingstijden, kijk op Repair Café bezoeken. Tot gauw in het Repair Café!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top