skip to Main Content

Transition Town Groningen had een wel heel mooie dag uitgekozen voor het allereerste Repair Café van Groningen. Stralend weer was het op donderdag 2 juni, en vanwege Hemelvaartsdag hadden veel Groningers gelegenheid om naar AC De Holm te komen, dat geheel was ingericht als Repair Café. De middag trok vele tientallen bezoekers met heel veel kapotte spullen.

Zoals twee mannen die langskwamen met hun citruspers. Hij deed het nog wel, vertelde de ene eigenaar, maar als hij eenmaal was begonnen, stopte hij niet meer vanzelf. De pers kwam op tafel bij elektricien Theo van den Akker, met de Repair Bus uit Amsterdam meegereisd naar Groningen om de feestelijke aftrap van het lokale Repair Café Groningen bij te wonen. Hij ontdekte dat een hefboompje bovenin het apparaat door opgedroogd en aangekoekt sap klem was komen te zitten en niet meer functioneerde.

Prima in orde
Toen de eigenaars het apparaat van binnen schoon hadden gemaakt, en onder leiding van de Repair Café-elektricien weer in elkaar hadden gezet, was de citruspers weer prima in orde.

Het Repair Café werd om 12.00 uur geopend door wethouder sociale zaken Elly Pastoor, die zei dat het hele college van burgemeester en wethouders van Groningen het initiatief van de Transition Town-groep van harte steunt, en dat zijzelf bij ieder volgend Repair Café in Groningen aanwezig wilde zijn als ze kon. Ook een journalist van RTV Noord was aanwezig. De reportage die zij maakte is hier te zien.

Meedoen?
TT Groningen wil drie keer per jaar een Repair Café-bijeenkomst organiseren. De groep zoekt nog meer reparateurs om de volgende keer mee te helpen. Interesse? Meld je hier aan en doe mee!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top