skip to Main Content

PostcodeLoterijDe Nationale Postcode Loterij heeft Repair Café-bedenker Martine Postma geëerd met een Gouden Wimpel. Die bijzondere onderscheiding is bedoeld voor mensen die zich inzetten voor een betere wereld. De wimpel werd op 3 november uitgereikt in het tv-programma Kanjers van Goud.

De uitreiking vormde de afsluiting van een lange reportage over Martine en het Repair Café. Daarvoor had Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld zich een aantal dagen in het Repair Café verdiept. Hij bezocht Martine in Repair Café Amsterdam-Oost en ging samen met haar op bezoek bij het Repair Café in Wormerveer. De cameraploeg ging zelfs naar Berlijn, om ook daar een Repair Café te filmen.

Enorme verrassing
Aan het eind van het programma bleek waar het allemaal om draaide: de Gouden Wimpel en de overhandiging van een cheque van € 25.000, door Martine te besteden aan het wereldwijde Repair Café-project.

Martine was enorm verrast door die plotselinge wending. “We worden al jaren, via Stichting DOEN, gesteund door de Postcode Loterij. Daarom vond ik het helemaal niet vreemd dat die een reportage wilde maken over ons werk”, reageert ze. “Dat het híerom ging, is geen moment bij me opgekomen.”

De aflevering van Kanjers van Goud is te zien via de website van RTL.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top