skip to Main Content

Het eerste Repair in het Brabantse Schijndel verliep vorige week vlekkeloos. Er waren veel belangstellenden en de organisatoren spreken van een succes. Wethouder van Roozendaal, die de opening verrichtte, gaf aan blij te zijn met het initiatief in zijn gemeente. Ook de bezoekers waren vol lof.

Nerveus
Het is altijd spannend, een eerste Repair Café. De organisatoren, Irène van de Maesen en Inge Schouwink, waren zichtbaar nerveus voor de aftrap vorige week donderdag. Alles was tot in de puntjes verzorgd; een prachtige repareer-ruimte in BWI Het Palet, voldoende vrijwilligers en veel publiciteit voorafgaand aan de opening. “Maar er moeten natuurlijk wel bezoekers komen”, verzuchtte Irène vlak voor de opening. Dat is gelukt! Na de opening door wethouder Rozendaal (hij draaide symolisch een peertje in een lamp), kwam het Repair Café goed op gang.

Creatief
Een bezoeker kwam met een elektrische zaag (helaas niet te repareren) en er waren diverse audio-en video-apparaten. Een keukenmachine van Braun kon niet gerepareerd worden, omdat het onmogelijk was het apparaat te openen. “Het is zo jammer dat spullen worden gefabriceerd die niet gerepareerd kunnen worden,” aldus een van de vrijwillige reparateurs. Voor de drie naaisters was er nog niet veel te doen, maar zij kregen les in creatief gaten stoppen van vrijwilligster Marjanne. Zij was, samen met reparateur Wijnand en een medewerker van de Stichting Repair Café met de Repair Bus vanuit Amsterdam gekomen.

Data
Initiatiefneemster Irène van der Maessen van Fairtrade gemeente Schijndel was tevreden met de opkomst. Het Repair Café Schijndel is er tot de zomer iedere maand. Eerstvolgende bijeenkomst is op 1 november. De volgende data zijn ook al bekend: 6 december, 10 januari, 7 februari, 11 april, 16 mei en 13 juni.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top