skip to Main Content

Ook de gemeente Houten heeft nu zijn eigen Repair Café! Afgelopen weekend werd de eerste bijeenkomst gehouden, in Wijkwerkplaats De Meerkoet. Het Repair Café werd druk bezocht: na een uur stond de teller al op 33 bezoekers. Zij kwamen met kapotte lampen, stofzuigers, fietspompen en kledingstukken, zoals een leren jasje met een uitgescheurd knoopsgat.

Onder leiding van handige vrijwilligers uit de buurt konden heel veel voorwerpen worden gered van een voortijdig einde in de afvalverbrandingsoven. De sfeer op de zonnige zaterdagmiddag in Houten was opperbest, zoals ook blijkt uit de filmpjes die tijdens het Repair Café werden gemaakt. Een bezoekster applaudisseerde toen haar geliefde maar kapotte lamp het, dankzij de hulp van elektricien Paul, weer deed.

Buurtfunctie
Wethouder Duurzaamheid Michiel van Liere, die zijn strijkijzer kwam repareren, prees de buurtfunctie van het Repair Café. “Kennis over repareren is waardevol”, zei hij. “Het is belangrijk dat die kennis in buurten behouden blijft en dat bewoners van deze wijk elkaar in het Repair Café weten te vinden.”

Repair Café Houten is een initiatief van welzijnsstichting Van Houten & Co. Die organisatie helpt bewoners om plannen te realiseren die de leefbaarheid en sociale contacten in de wijk versterken. De praktische uitvoering van het Repair Café is in handen van een bewonerswerkgroep. Die heeft meteen een tweede datum gepland: op zaterdag 5 november, van 11.00 tot 15.00 uur, opnieuw in Wijkwerkplaats De Meerkoet, Meerkoetweide 39 in Houten.

Doe mee in het Repair Café!
Repair Café Houten kan nog meer handige vrijwilligers gebruiken om bij komende Repair Cafés op te treden als reparateur. Meedoen? Stuur een mailtje naar de organisatoren en meld je aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top