skip to Main Content

rc niceHet Repair Café-concept begint nu ook in Frankrijk aan te slaan. Op drie plaatsen in het land starten repareerbijeenkomsten onder het motto ‘Jeter? Pas question!’. Zaterdag 6 april gaan er in Parijs, Nice en in Vauréal (ten noordwesten van Parijs) Repair Cafés van start.

Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten…op diverse plaatsen in de wereld worden er al Repair Cafés georganiseerd. En vanaf dit weekend ook in Frankrijk! In Parijs wordt op 6 april de eerste bijeenkomst van Repair Café Paris gehouden in de wijk Le Marais. Mede-organisator Thibault schrijft als journalist over duurzame initiatieven, maar wilde ook graag actief betrokken zijn bij het Repair Café. “Ik vind het erg belangrijk om de levenscyclus van apparaten te helpen verlengen.”

Zonnige zuiden
Ook helemaal in het zonnige zuiden gaat een team reparateurs aan de slag. Repair Café Nice heeft een stand tijdens een duurzaamheidsdag, de ‘Journée des Ecocitoyens’. De Nederlandse Fransiska Groenland organiseert het Repair Café samen met La Maison de l’Environnement. Fransiska: “Ik kom uit een klusfamilie en werk graag met mijn handen. Ik heb veel zin om het Repair Café hier in Nice te introduceren.”

Uitdaging
In Vauréal, ten noordwesten van Parijs, is op 6 april een manifestatie waar Repair Café Val d’Oise zich presenteert. Organisator Koffi van l’association Générations Solidaires de Vauréal heeft hoge verwachtingen: ‘We steunen sinds onze oprichting de strijd om de afvalberg te verminderen en propageren reparatie in plaats van weggooien. Val d’Oise heeft meer dan 100.000 inwoners en het is voor ons een uitdaging om samen met bevriende organisaties in ons departement het idee Repair Café te lanceren.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top