skip to Main Content

Een klein drama voor het Repair Café: een dief heeft vrijdag de fooienpot van Repair Café Amsterdam-Oost gestolen uit het kantoor van de Stichting in Amsterdam. De kas met vrijwillige bijdragen van Repair Café-bezoekers is meegenomen. Daarnaast heeft de insluiper de sleutels en papieren van de Repair Bus meegenomen.

Ruim 350 euro
Een medewerkster van de Stichting Repair Café verliet afgelopen vrijdag voor één minuut haar kamer in het kantoor, waarna een insluiper zijn kans schoon zag. Hij nam de fooienpot van het Repair Café Amsterdam-Oost mee, met daarin voor ruim 350 euro aan vrijwillige bijdragen die bezoekers de afgelopen maanden hadden gedoneerd.

Daarnaast werden persoonlijke bezittingen (laptop, telefoon, tas en portemonnee) van de medewerkster meegenomen. Ook de sleutels van de Repair Bus zaten in haar tas.

Jammer
Directeur Martine Postma van de Stichting is aangeslagen. “Het is schokkend dat iemand zoiets doet. En zo jammer voor de hardwerkende vrijwilligers van ons Repair Café en voor mijn collega.” Een getuige zag een man het kantoortje verlaten, maar wist niet dat deze persoon daar niet thuishoorde.

Inmiddels is aangifte gedaan en zijn alle sloten vervangen. De Repair Bus, die zaterdag naar de opening van de nieuwe Repair Cafés in Hoogeveen en Assen zou gaan, moest het weekend helaas achter slot en grendel blijven.

Word sponsor of donateur!
De Stichting Repair Café is sinds kort actief op zoek naar donateurs en sponsoren. Martine Postma: “Na deze teleurstellende gebeurtenis kunnen we wat extra steun goed gebruiken. Ik kan het iedereen aanraden om donateur of sponsor van onze Stichting te worden! Met deze bijdragen kunnen we ons werk om het Repair Café-concept verder te verspreiden, ook in de toekomst voortzetten.”

Donateur worden van de Stichting Repair Café is heel makkelijk: vul hier het online formulier in. Bij voorbaat hartelijk dank!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top