
De eerste editie van de Europese Week voor Duurzame Ontwikkeling (30 mei – 5 juni) komt eraan. Ook jij kunt daaraan meedoen! Door via Twitter en Facebook een foto te delen van een voorwerp dat jij het afgelopen jaar – in een Repair Café of gewoon thuis – hebt gerepareerd. Met jouw ‘#fixitselfie’ maak je bovendien kans op een gratis Pro Tech toolkit van iFixit.
Stichting Repair Café zet zich in om repareren terug te brengen in het dagelijks leven. Want door meer te repareren in plaats van weg te gooien, creëren we minder afval, bevorderen we duurzaam gebruik van kostbare grondstoffen en dragen we bij aan energiebesparing en CO2-reductie.
Reparatiekennis verdwijnt
Helaas wordt reparatie niet altijd makkelijk gemaakt. Nieuwe spullen die we in de winkel kopen, zijn vaak niet goed repareerbaar; ze zijn gemaakt om maar een paar jaar mee te gaan en daarna te worden vervangen. Ook zijn nieuwe producten vaak zo goedkoop, dat veel professionele reparateurs het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Zo verdwijnt reparatiekennis uit de samenleving.
Dat moet anders! Daarom vragen wij, samen met een aantal andere organisaties, bij de Europese Unie aandacht voor het belang van repareerbare producten. En van behoud van reparatiekennis in de buurt. Jij kunt ons daarbij helpen!
Zo ga je te werk:
* maak een foto van een voorwerp dat jij in het afgelopen jaar hebt gerepareerd – of laten repareren – in een Repair Café of thuis
* zet deze foto, met de hashtag #fixitselfie, op Facebook en/of Twitter
* wij verzamelen al deze foto’s op Storify
* en maken Europese beleidsmakers hierop attent tijdens de European Sustainable Development Week
Als je jouw foto vóór 8 juni uploadt, maak je bovendien kans op een gratis toolkit van iFixit. Uit alle inzendingen wordt één willekeurige winnaar getrokken. Daarnaast krijgt iedereen met de kortingscode ‘#fixitselfie’ in die periode 10 procent korting op al het gereedschap in de Europese webwinkel van iFixit.
Mission statement repareerbare goederen
Meer weten over wat Stichting Repair Café en haar Europese medestanders doen om repareeractiviteiten te bevorderen? Lees dan onze gezamenlijke mission statement en bezoek de website Make Resources Count. Spullen moeten duurzaam en repareerbaar zijn; reparatie door een professional moet betaalbaar zijn en informatie over repareren en onderhoud voor iedereen beschikbaar! Dat is goed voor het milieu, de economie én de samenleving als geheel.
Dit bericht heeft 0 reacties