skip to Main Content

Nederlandse Repair Cafés kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden voor de Lichtbrigade van de ANWB. Deze jaarlijkse campagne wijst fietsers in oktober op het belang van goede fietsverlichting.

En dat is nodig, want volgens de ANWB heeft 67% van de Nederlanders afgelopen winter een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Repair Cafés die meedoen, ontvangen een toolkit met reparatiemateriaal om fietsverlichting in orde te maken.

Veilig fietsen op een goed onderhouden fiets
De ANWB en Stichting Repair Café zijn sinds 2016 partners. Met de fietsverlichtingsactie willen ze laten zien dat het repareren en onderhouden van je fiets heel leuk en gemakkelijk is. “Vorig jaar was er bij onze achterban groot enthousiasme voor de Lichtbrigade”, vertelt Martine Postma van Stichting Repair Café. “We hopen dan ook dat ook dit jaar veel Repair Cafés zich voor de actie zullen aanmelden.”

Ook Sanne van den Rotten, projectleider van de ANWB Lichtbrigade, is blij met deze samenwerking. “Hoe meer mensen een fietsverlichtingsactie organiseren, hoe meer impact de actie heeft. Zo maken we samen het fietsverkeer veiliger.”

Aanmelden voor de Lichtbrigade
Repair Cafés die willen deelnemen aan de Lichtbrigade van oktober 2017 kunnen het deelnameformulier invullen. De toolkits die de deelnemers ontvangen bevatten onder meer lampensetjes, reflectoren, schroevendraaiers, uitlegkaarten en communicatiemateriaal om de actie aan te kondigen. Repair Cafes die eerder hebben meegedaan krijgen een aanvulpakket.

Is jouw fiets goed verlicht? Bekijk de checklist van de ANWB. Voor reparatiehulp kun je terecht bij een Repair Café bij jou in de buurt!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top