skip to Main Content

(dit artikel is aangepast op 12-07-2021)

De Repair Café-tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ is deze zomer te zien in Deurne. Tot en met 30 september staan de stukken in Gemeenschapshuis Hofke van Marijke. Dat is tevens de thuisbasis van Repair Café Deurne. Met de expositie viert Repair Café Deurne de heropening na een maandenlange coronasluiting.

De tentoonstelling is op zaterdag 10 juli om 10.30 uur feestelijk geopend door troubadour Tonny Wijnands. Met een druk op de knop heeft deze de bewegende elementen in werking gezet. Daarna heeft Tonny een toepasselijk muzikaal intermezzo verzorgd.

Bijzondere ontdekkingsreis

MOOI STUK! gaat over het avontuur van repareren. Wat is er mis met een voorwerp, waardoor werkt het niet meer? Om dit te ontdekken gaat een reparateur op dezelfde manier te werk als een dokter: door te kijken, luisteren, voelen. Door vragen te stellen en dingen te proberen. De tentoonstelling neemt je mee op deze bijzondere ontdekkingsreis.

De expositie toont vijf gerepareerde voorwerpen alsof het museumstukken zijn: een koffieapparaat, een spijkerbroek, een smartphone, een rolkoffertje en een stoel. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp. Door te luisteren en tegelijk de gerepareerde voorwerpen te bekijken word je aan het denken gezet over reparatie en over je eigen consumptiepatroon en weggooigedrag.

In Gemeenschapshuis Hofke van Marijke in Deurne staat de tentoonstelling verspreid over de centrale ruimte.

Bezoek de tentoonstelling ook online!

Wie niet in staat is naar Deurne te komen, kan de tentoonstelling ook online bezoeken. Met steun van VINCI Energies heeft Repair Café International de stukken laten filmen en deze video’s voorzien van ondertitels in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Zo kan iedereen de tentoonstelling bekijken en zich laten inspireren door de analyses van de reparateurs.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer:

Haal MOOI STUK! ook naar jouw gemeente

Wil jij de fysieke tentoonstelling naar jouw bibliotheek of buurthuis halen? Dat kan ook! Lees de informatiepagina en neem contact met ons op.

 

 

Back To Top