skip to Main Content

Bezoek onze tentoonstelling!

MOOI STUK! Ode aan de reparatie

Bijzondere ontdekkingsreis
Repareren begint met aandacht geven. Wat is er mis met een voorwerp, waardoor werkt het niet meer? Om dit te ontdekken gaat een reparateur op dezelfde manier te werk als een dokter: door te kijken, luisteren, voelen. Door vragen te stellen en dingen te proberen. Nu is er een tentoonstelling die je meeneemt op deze bijzondere ontdekkingsreis.

De tentoonstelling is van 22 maart tot en met 21 april te zien in theater en bibliotheek De Omval in Diemen.

Wil jij de tentoonstelling naar jouw gemeente halen? Dat kan! Onderaan deze pagina lees je meer over de voorwaarden. Daarnaast kun je hem altijd online bezoeken.

Unieke tentoonstelling

Rond het tienjarig bestaan van Repair Café hebben we in 2019 een unieke tentoonstelling ontwikkeld: MOOI STUK! Ode aan de reparatie. In deze expositie worden vijf gerepareerde voorwerpen getoond alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp.

MOOI STUK! vertelt het avontuur van repareren

Een gebroken stoel, een handvat dat niet meer uitschuift, een lekkend koffieapparaat, een winkelhaak of een kapot scherm. Het zijn mankementen waar we geregeld mee te maken hebben. Ergernis of uitdaging? Afscheid of mogelijkheid? In deze pop-up tentoonstelling staat het avontuur van vijf reparaties centraal.

Tentoonstelling reist door heel Nederland

De tentoonstelling is een idee van ontwerper Tom Loois en onderzoeker/curator Joanna van der Zanden. Zij bedacht samen met Martine Postma het hele jubileumprogramma voor tien jaar Repair Café. De vijf stukken en reparatieverhalen reizen langs bibliotheken en buurthuizen in het hele land.

MOOI STUK! ook in jouw bibliotheek of buurthuis?

Wil jij de tentoonstelling ook naar de bibliotheek in jouw woonplaats halen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over de voorwaarden.

Praktische informatie over de tentoonstelling

* De tentoonstelling is te boeken vanaf 1 januari 2024;
* Het is een flexibele tentoonstelling. De onderdelen zijn bij elkaar te plaatsen, maar ook verspreid over een grotere ruimte;
* We bieden een communicatiepakket met o.m. posters en campagnemateriaal;
* De tentoonstelling is perfect om er een programma (lezing, workshop…) bij te verzorgen over thema’s als duurzaamheid, reparatie, wegwerpmaatschappij, kennisoverdracht, contact tussen generaties, circulaire eceonomie, maakindustrie, afval. Eventueel kunnen wij hierin adviseren;
* We vragen een bijdrage in de vervoers- en opbouwkosten;
* De bibliotheek dient zorg te dragen voor een verzekering (waarde van de expositie is 7.000 euro).
* Lees ook alvast de handleiding die we hebben gemaakt.

Back To Top