skip to Main Content

De Europese Commissie nodigt burgers en organisaties uit om feedback te geven op plannen om reparatie en hergebruik te stimuleren. De Commissie heeft een aantal ideeën op papier gezet. Ze wil nu graag weten of die aansluiten bij de opvattingen en wensen van het Europese publiek.

Met de plannen wil de Commissie consumenten aansporen om kapotte spullen vaker te laten repareren en ook vaker gerepareerde spullen te kopen. Ook wil ze producenten aanmoedigen om producten te ontwerpen die langer meegaan en gemakkelijk herstelbaar zijn. Niet-duurzame consumptie wil ze ontmoedigen. Zo wil de Commissie bijdragen aan de opbouw van een circulaire economie.

Geef je mening!

Wil jij je mening geven? Lees dan allereerst de plannen door. Feedback geven kan tot 5 april 2022 via de website van de Europese Commissie.

Meer lezen

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Soms is repareren niet verstandig omdat bv. een moderner apparaat veel zuiniger is met energie. Het oude apparaat wel naar de milieustraat brengen.

  2. , en vaak wordt dat argument ten onrechte gebruikt; de leek is de dupe.
    Stel dat het waar is, dan hebben we een zuiniger product en een hoop (vaak niet-recyclebaar afval). Tel uit je winst.

  3. Het zou reeds een grote stap zijn om uniformiteit te waarborgen mbt het gebruik van borgend materiaal bv schroeven. Idioot hoeveel verschillende soorten bitjes etc je moet hebben op alles te kunnen demonteren.
    Daarnaast een plicht tot het verstrekken van demontage handleiding

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top