skip to Main Content

Dit artikel is aangepast op 5 februari 2024

Het Europese recht op reparatie is bijna rond, maar het wordt minder ambitieus dan het Europees Parlement wilde. De Raad van de Europese Unie en het europarlement hebben op 2 februari een voorlopig akkoord over het onderwerp gesloten. De wet wordt van kracht nadat dit door beide instellingen formeel is aangenomen.

Extra jaar garantie na een reparatie

Volgens een persbericht van de EU maakt de nieuwe wet het voor consumenten aantrekkelijker om kapotte spullen te laten repareren. Zo zijn fabrikanten straks verplicht om kapotte voorwerpen waar nog garantie op zit, te laten repareren als de klant dat wil. Als de garantie is verlopen, moeten ze reparatie als optie aanbieden, tegen een redelijke prijs en binnen een redelijke termijn. Verder krijgen producten na een reparatie een extra jaar garantie. Aan de andere kant behouden consumenten het recht om toch te kiezen voor vervanging wanneer een product binnen de garantietermijn kapot gaat.

Een Europees reparatieformulier moet duidelijke informatie geven over voorwaarden, prijzen, termijnen etc. Het gebruik van dit standaardformulier wordt niet verplicht, maar is optioneel. Ook komt er een Europees online platform dat consumenten en reparateurs met elkaar in contact moet brengen.

Geen belemmeringen voor gebruik van tweedehands of 3D-geprinte onderdelen

Onder de nieuwe wet moeten fabrikanten reserveonderdelen tegen een redelijke prijs beschikbaar maken voor alle partijen die zich met reparatie bezighouden. Ook mogen ze onafhankelijke reparateurs niet belemmeren bij het gebruik van tweedehands of 3D-geprinte onderdelen.

Het akkoord zegt niets over andere zaken die bij reparatie van belang zijn, zoals reparatiehandleidingen en specifiek gereedschap. Het Europees Parlement wilde dat, naast reserveonderdelen, ook al deze zaken beschikbaar zouden komen voor alle reparateurs, inclusief eindgebruikers – waaronder dus ook Repair Café-reparateurs.

Akkoord is vaag over de kosten voor reparatie

Ook over de kosten voor reparatie blijft het akkoord vaag. Wat een ‘redelijke prijs’ is, kan door verschillende partijen op verschillende manieren worden uitgelegd. Verder moet het reparatieformulier gratis worden verstrekt, maar is het tegelijkertijd toegestaan om consumenten te laten betalen voor het stellen van een diagnose. Tot slot gaat het akkoord niet in op de wens van het Europees Parlement dat meer landen, in navolging van onder meer Oostenrijk en Frankrijk, reparatievouchers en andere financiële voordelen in het leven zouden roepen om reparatie aantrekkelijker te maken.

Het recht op reparatie geldt voorlopig nog maar voor een klein aantal productgroepen, namelijk alleen voor (af)wasmachines, drogers, fietsen, koelkasten, lasapparatuur, schermen, servers, smartphones/tablets en stofzuigers. Dat lijstje kan later worden aangevuld met nieuwe producten.

Martine Postma: “Repair Cafés blijven nodig als eerstelijns hulp bij problemen met spullen.”

Repair Cafés blijven nodig als eerstelijns hulp bij problemen met spullen

Direct na het verschijnen van het nieuws over de recht-op-reparatiewet kregen diverse Repair Cafés bezoek van journalisten die wilden weten of Repair Cafés in de toekomst nog wel nodig zijn. Martine Postma van Repair Café International twijfelt daar niet aan. “Repair Cafés blijven nodig als laagdrempelige eerstelijns hulp bij problemen met spullen. Het is fijn dat we straks met een kapotte stofzuiger voor een redelijk bedrag naar een professionele reparateur kunnen. Maar in veel gevallen is dat helemaal niet nodig. Repair Cafés krijgen bijvoorbeeld veel stofzuigers op tafel waarvan de zuigkracht is verminderd. Vaak blijkt dan dat er een prop in de slang zit of dat een filter moet worden vervangen. Of, nog simpeler: dat er een nieuwe stofzak in moet. Met zulke problemen wil je een professionele reparateur niet vermoeien.”

Martine hoopt en verwacht dat er door de recht-op-reparatiewet nieuwe professionele reparateurs bij komen. “Die zie ik als een zeer noodzakelijke verrijking van de reparatie-infrastructuur, dus náást de Repair Cafés, niet als een vervanging daarvan. In het Repair Café zie je dat repareren een prima optie is. Je krijgt er hulp bij eenvoudige reparaties en advies over hoe je met een voorwerp moet omgaan. Daarmee kun je het leven van een product al behoorlijk verlengen. Is er vervolgens echt iets aan de hand, dan komt de professionele reparateur in beeld. Zo moet het gaan.”

Meer informatie

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top