skip to Main Content

De Europese Commissie moet zich volgend jaar voluit inzetten voor de omschakeling naar een circulaire economie. Dat schrijven 27 Europese organisaties, waaronder Stichting Repair Café, in een open brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

De organisaties maken zich grote zorgen over signalen dat het onderwerp circulaire economie, inclusief concrete plannen die daarover al zijn gemaakt, van de Europese agenda voor 2015 dreigt te worden afgevoerd. In hun brief wijzen zij erop dat de geplande maatregelen grote kansen bieden voor meer groene banen, grondstofzekerheid, milieubescherming en economische groei.

Heel lastig
“Als het pakket maatregelen hiervoor inderdaad wordt teruggetrokken uit het Work Programme van de commissie voor 2015, dan veroordelen wij dat”, schrijven de 27 organisaties.

Voor Stichting Repair Café staat het als een paal boven water dat het vormgeven van de circulaire economie topprioriteit zou moeten hebben in Brussel. “Beleidsmakers moeten daar expliciet voor kiezen en concreet naartoe werken”, zegt directeur Martine Postma. “Zolang ze dat niet doen, is het bijvoorbeeld voor ons heel lastig om ons doel te bereiken.”

Beter repareerbare producten
Stichting Repair Café wil repareren terugbrengen als een volstrekt normale activiteit in de lokale samenleving. Postma: “Daarvoor is het nodig dat er beter repareerbare producten op de markt komen. En dáárvoor moet allereerst de keuze voor een circulaire economie worden gemaakt.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top