skip to Main Content

LockmachineRepair Café Rotterdam-Prins Alexander is een van de drukst bezochte Repair Cafés van Nederland. Daarom is de locatie elke week geopend. Marjanne van Ginneken, organisator van het Repair Café: “Jong, oud, uit de buurt en van ver: de mensen zijn enorm enthousiast!”

Doen
“Een lockmachine is bedoeld voor het bijwerken van kleding en werkt iets anders dan een ‘gewone’ naaimachine. Deze machine heeft ook mesjes die de stofresten wegsnijden bij de naad. Zo krijg je in één beweging een afgewerkte naad.” Marjanne van Ginneken legt aan een buurtbewoonster uit wat het verschil is tussen een naaimachine en een lockmachine. In de ter beschikbaar gestelde ruimte van Stichting Bewonersorganisatie Oosterflank is het gezellig druk.

Een aantal vrijwillige reparateurs zit samen met de bezoekers aan een grote ronde tafel. Aan de ene kant wordt er een mixer onder handen genomen, aan de andere kant staat de gastvrouw klaar met koffie en koekjes. “Iedereen praat met iedereen, het is altijd erg gezellig”, vertelt zij. Van Ginniken benadrukt het belang van samen repareren. “Mensen die langskomen met hun kapotte spullen, gaan samen met de reparateur aan de slag. Dit leidt vaak tot leuke gesprekken, kortom: doen verbindt!”

Maken
Repair Café Rotterdam-Prins Alexander wordt georganiseerd door Makers en Doeners, een organisatie voor burgerkracht, onderdeel van de landelijke koepel, Kracht in NL. Makers en Doeners organiseert naast het Repair Café ook nog andere activiteiten. Binnenkort wordt er samengewerkt aan het project ‘Reizende en rijdende banken’: samen banken maken voor de buurt. Daarnaast worden nog veel meer ideeën uit de buurt in de praktijk gebracht.

Wees welkom
Wil je in het Rotterdamse Repair Café langskomen met je kapotte spullen, bel dan even van tevoren. Marjanne van Ginniken heeft een groot vrijwilligersbestand en afhankelijk van wat voor reparaties er komen, zorgt ze dat er naaisters, elektriciens of computerexperts aanwezig zijn. Het Repair Café in Rotterdam-Prins Alexander is elke maandag open van 13.30 tot 16.00 uur.

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. het zou fijn zijn als iemand onze staande Hallogeen lamp kan repareren. De lamp maakt sluiting en heeft misschien nieuwe bedrading nodig. Wie kan mij helpen.

 2. Hallo, is er misschien iemand,die naar mijn defecte wasmachine kan kijken? Hij maakt een schurend geluid en centrifugeert niet.

  1. Goedemiddag, je kunt je verzoek voorleggen aan een Repair Café-team bij jou in de buurt. Contactgegevens vind je op onze website. Repair Café-vrijwilligers repareren in principe alleen in een Repair Café, maar misschien wil iemand een uitzondering maken. Je kunt ook proberen een handig persoon via de website nlvoorelkaar.nl te vinden. Succes!

 3. Hallo, kan iemand mijn sta-op-stoel, sta-op functie defect, repareren?
  Graag aan huis, i.v.m. gezondheidsproblemen.

 4. Goedemiddag ik woon in de oosterflank ik heb een stoomstrijkijzer met waterreservoir
  Nu is het snoer wat verbinding maakt met het apparaat niet goed meer en moet vervangen worden kan ik dit bij u doen . En wat is het adres van uw zaak

  1. Beste Greet,
   u kunt het beste met een Repair Café bij u in de buurt contact opnemen om te zien, of er Repair Café vrijwilligers zijn die met het strijkijzer behulpzaam kunnen zijn.
   Alle Repair Cafés zijn hier op onze website te vinden.

   Veel succes en vriendelijke groet,
   Claudia van het team van van Stichting Repair Café

 5. Mijn receiver Yamaha als ik hem aan doe dan doet die raar ik moet eerst de stekker er in doen en dan een paar keer op de knop drukken dat die aan gaat ik zou wel willen dat er naar gekeken wordt voor nuet veel ik woon in kralingen

 6. Wat is het adres van het Repair Café in Rotterdam-Prins Alexander?
  En is het mogelijk contact met ze op te nemen bij vragen over een bepaalde reparatie?

 7. Hallo,
  Mijn draagbare Sony functioneert nog goed: zowel radio als cd’s, maar geeft een brom als er een (ouderwetse) tape wordt gedraaid. Kan dit gerepareerd worden?

 8. Ik heb een pedicuremotor en de c13 kabel sluit niet goed aan .
  Is dit na te kijken?
  Ik zou er erg mee geholpen zijn
  Groet Madeleine van Gilst

 9. Wil je in het Rotterdamse Repair Café langskomen met je kapotte spullen, bel dan even van tevoren. Marjanne van Ginniken heeft een groot vrijwilligersbestand en afhankelijk van wat voor reparaties er komen, zorgt ze dat er naaisters, elektriciens of computerexperts aanwezig zijn. Het Repair Café in Rotterdam-Prins Alexander is elke maandag open van 13.30 tot 16.00 uur.

  >>> ADRES EN TELEFOON NUMMER IS NERGENS TE VINDEN !!! <<< Niet op de kaart, niet op de website

 10. De cd speler leest plotseling geen cd’s meer. Hoe kom ik in contact met iemand die mij zou kunnen helpen met het repareren daarvan?

  1. Dat klinkt als een oplosbaar probleem! U kunt een Repair Café bij u in de buurt zoeken via onze wereldkaart. U kunt inzoomen op de kaart, of in het zoekvak onder de kaart (dus niet bovenaan de pagina) een plaatsnaam intypen. In dat laatste geval krijgt u een lijst met locaties op het scherm. Daarvan de dichtstbijzijnde kiezen en contact opnemen met de organisator. Veel succes!

 11. Ik zoek iemand die samen met mij mijn naaimachine aan de praat krijgt. Ik snap er niks van. Ik hoop dat ik een vriendin kan vinden die mij wil helpen om samen kleding te maken. Ik woon in Rotterdam Lombardijen.
  Met vriendelijke groet, Natasja Versteeg

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top