skip to Main Content

Wat doe je als je stofzuiger ermee ophoudt net ná de maandelijke Repair Café-bijeenkomst? Voor dit probleem heeft Repair Café Hengelo een oplossing. Het Overijsselse Repair Café biedt naast de maandelijke repareerochtend een online service, die mensen met kapotte spullen elke dag kan koppelen aan een Repair Café-reparateur. Dit systeem bevalt zo goed, dat de vrijwilligers in Hengelo het graag willen delen met andere Repair Cafés. Zo willen ze bereiken dat meer kapotte spullen kunnen worden gerepareerd en dat er minder onnodig wordt weggegooid.

“Wij hebben dit online systeem ontwikkeld tijdens de coronapandemie, toen er geen echte bijeenkomsten mogelijk waren”, vertelt coördinator Alex Pikkert. “Maar na de pandemie zijn we het blijven gebruiken. Het is gewoon heel fijn om ook tussen de maandelijke Repair Cafés door wat spullen te kunnen repareren voor mensen uit de buurt.”

Zet je eigen reparatieservice op naar voorbeeld van Repair Café Hengelo

Alex denkt dat er ook in andere plaatsen in Nederland behoefte is aan zo’n service. Daarom heeft hij, samen met zijn Repair Café-collega Rob Scargo, een handleiding gemaakt waarmee ook andere Repair Cafés dit systeem kunnen opzetten.

Benieuwd? Download de handleiding hier!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top