skip to Main Content

Het eerste Repair Café van Zuid-Amerika is een feit. Afgelopen weekend opende Repair Café Santos de deuren. Santos is een gemeente in de Braziliaanse deelstaat São Paulo. De bijeenkomst, naar Nederlands voorbeeld, was een groot succes.

Tientallen enthousiaste bewoners van Santos bezochten het Repair Café, dat werd gehouden in een schooltje. Elektrische apparaten, speelgoed, meubels en zelfs muziekinstrumenten vonden hun weg naar de reparatietafels. Een team van 13 vrijwilligers stond klaar om te helpen en de lokale pers was ruim vertegenwoordigd.

Opsteker
Repair Café Santos wordt georganiseerd door ANDES (Agência Nacional de Desenvolvimento Eco-Social). Initiatiefneemster Tássia Tostes spreekt van een groot succes: “Het was een hele gezellige middag. We hadden lekkere hapjes en drankjes en de bezoekers zijn allemaal met gerepareerde spullen naar huis gegaan. Dit is een enorme opsteker voor onze buurt.”

Goed evenement
Repair Café Santos laat het niet bij deze ene bijeenkomst, zegt Tostes: “Wij vinden dit zo’n goed evenement, we gaan zéker door!” Martine Postma van de Stichting Repair Café is blij met het Braziliaanse initiatief: “Dit is geweldig! Kijk naar de foto’s en je ziet precies dezelfde Repair Café-sfeer als hier in Nederland.”

Links het artikel in de lokale krant A Tribuna over Repair Café Santos.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top