skip to Main Content

Voor het internationale Repair Café-netwerk was 2016 een verrassend, feestelijk en succesvol jaar. We vierden dat het Repair Café zeven jaar bestaat en dat er al 30 Repair Café-landen zijn. Vrijwilligers repareerden vele tienduizenden kapotte spullen en de media smulden ervan.

Eind november regende het ineens vragen uit Amerika: “Is er al een Repair Café in Baltimore?”, “Mijn man is gek op repareren. Kan hij ook een Repair Café beginnen?” en “Ik woon in Pittsburgh, waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?”. Wat bleek, een Amerikaans mediabedrijf heeft een geweldige video gemaakt over het Repair Café.

De Internationale Repair Café Week in oktober lokte ook al veel enthousiaste reacties uit. Die week vierden we dat het Repair Café zeven jaar bestaat.

Repair Café met Syrische vluchtelingen in Groningen.
Repair Café met Syrische vluchtelingen in Groningen.

Het Repair Café blijft groeien
Al zeven jaar groeit het aantal Repair Café-locaties. Begin dit jaar stond de teller op 900 Repair Cafés in 22 landen. Inmiddels zijn het er meer dan 1.180 verspreid over 30 landen! Een van de nieuwkomers is het eerste Repair Café in Sub-Sahara Afrika.

Alles groeit, het aantal Repair Cafés dat samenwerkt en het aantal partners van Stichting Repair Café: ReplaceDirect geeft Repair Café-vrijwilligers reparatietrainingen voor smartphones, tablets en laptops en organiseerde een succesvolle decemberactie. En de ANWB deelde in oktober toolkits uit waarmee het Repair Café fietsverlichting in orde kan maken.

Komend jaar werkt Stichting Repair Café, samen met Natuur & Milieu en een webbouwer, aan een reparatiemonitor. Het is de bedoeling dat Repair Cafés hiermee op een eenvoudige en leuke manier kunnen bijhouden wat ze wel en niet kunnen repareren.

Geef een gerepareerd cadeau
Wil jij het hele jaar door gerepareerde cadeautjes geven? Start zelf een Repair Café, repareer wat kapot is of word vrijwilliger. Wil je Stichting Repair Café steunen? Word dan donateur.

Het team van Stichting Repair Café wenst je fijne feestdagen en een gereedschapskist vol reparatiepret!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top