skip to Main Content

Eind 2015 zijn er verdeeld over 22 landen ruim 900 Repair Cafés. Wereldwijd zetten zo’n 13.500 vrijwilligers zich onder de vlag van het Repair Café in voor minder afval en meer repareren. We kijken terug op een jaar vol repareerplezier!

Nog wekelijks bestellen nieuwe organisatoren het Vlaamse en Nederlandse startpakket bij Stichting Repair Café. In onder meer India, Roemenië en Italië openden enthousiaste vrijwilligers het afgelopen jaar een of meer Repair Cafés. En met het nieuwe Spaanstalige en binnenkort ook Japanse startpakket, zal het aantal Repair Cafés ook komend jaar blijven groeien.

Mede daarom hebben we in 2015 de Repair Café-website vernieuwd. Op het nieuwe platform kun je in het Nederlands, Engelse, Duits, Frans en Spaans lezen over het Repair Café. Je kunt eenvoudig zoeken naar een Repair Café en in contact komen met (andere) organisatoren en repareerfanaten.

Stichting Repair Café is in 2015 ook twee mooie samenwerkingen aangegaan, met recyclestichting Wecycle en met elektronicawebwinkel Conrad. Bij de laatste kunnen Repair Cafés in Nederland en België via Conrad.nl en Conrad.be korting krijgen op vrijwel alle bestellingen.

Het boek en de basisschool
Aan het begin van 2015 publiceerde Martine Postma haar boek Weggooien? Mooi niet!. Een boek over het ontstaan en de groei van het Repair Café, over bezoekers, vrijwilligers en reparaties en over de Repair Café-mentaliteit.

En de bedenker van het Repair Café heeft ook al een Nieuwjaarsdroom: Repair Café-lessen voor alle basisschoolleerlingen. Tijdens een Nederlandse Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie voor het basisonderwijs vormde zich een kerngroep van leerkrachten en medewerkers van milieu-educatiecentra die deze droom willen helpen verwezenlijken.

Het wereldwijde succes van het Repair Café geeft een gereedschapskist vol energie voor 2016. Stichting Repair Café wenst iedereen prettige feestdagen, tot volgend jaar!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top