skip to Main Content

Repair Café Delft is een van de meest actieve deelnemers van de RepairMonitor. Delftse vrijwilligers registreerden vorig jaar 1.100 reparaties in deze online tool voor dataverzameling! Onlangs doken ze in deze data om er conclusies uit te trekken. Hun verslag stuurden ze op naar Repair Café International. Benieuwd? Lees het verslag hieronder.

 

Repair Café Delft in de lift

Waardeer het, repareer het! Het werkt. Mensen worden zich steeds bewuster dat niet alle kapotte spullen zomaar weggegooid moeten worden. Dat bewijst ook het groeiend aantal aangeboden reparaties bij Repair Café Delft.

Ook in 2019 zijn de activiteiten bij Repair Café Delft weer flink toegenomen. Het aantal aangeboden reparaties bedroeg 1.100; 26 procent meer dan de 873 in 2018 en 30 procent meer dan de 848 in 2017. De twee locaties in Delft vertegenwoordigen hiermee 10 procent van het totale aantal reparaties dat door de 75 deelnemende Repair Cafés in 2019 werd ingevoerd in de RepairMonitor.

Lager of hoger?
Het slagingspercentage ligt in Delft aan de ene kant wat lager, aan de andere kant iets hoger dan het gemiddelde in Nederland. Hoe zit dat? Het grote percentage in de categorie half gerepareerd / advies verklaart waarom het slagingspercentage in Delft een beetje lager ligt dan in de rest van het land. Kijken we naar het deel dat niet gered is, dan ligt dat landelijk zelfs ietsje hoger.

Veel apparaten, weinig fietsen en textiel
In Delft wordt relatief veel apparatuur aangeboden en veel minder fietsen en textiel. Juist bij die laatste twee productsoorten ligt het slagingspercentage heel hoog. Reparaties aan computers en andere complexe apparaten vragen niet alleen meer tijd. Het aandeel dat niet binnen één middag gered kan worden, maar waar bezoekers met een advies of bestelling voor onderdelen naar huis gaan, is hier veel groter.

Topdrukte in de herfst van 2019
De drukste maanden in 2019 waren de laatste drie van het jaar. De landelijke actie van SIRE, genaamd ‘Waardeer het, repareer het‘, heeft hier zeker aan bijgedragen. Maar ook het tienjarig bestaan van het Repair Café in oktober en een aantal andere publicaties heeft het zelf en samen repareren weer extra onder de aandacht gebracht.

Het bestuur van Stichting Repair Café Delft is blij met deze ontwikkelingen en met alle enthousiaste en dankbare reacties van bezoekers die hen maandelijks weten te vinden. Niet in de laatste plaats zijn ze verheugd met en trots op de nog immer groeiende groep deskundige, trouwe en servicegerichte vrijwilligers. Zij zijn het die al deze reparaties en nuttige adviezen telkens weer mogelijk maken. Het gemiddeld aantal maandelijks actieve medewerkers groeide in Delft van 36 in 2018 naar 41 in 2019.

Meer weten?
Kijk voor meer achtergrondinformatie en statistieken op de website van Repair Café Delft. Of download het jaaroverzicht van dit Repair Café.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Waar kan ik een samengestelde onderdelentekening vinden voor een Dolce Gusto Circolo van Krups? Er is een klein onderdeel uitgesprongen bij het monteren van een nieuwe diffuser. Graag een tip aub! Groetjes

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top