skip to Main Content

Bussum 1000e reparatie - uitsnedeRepair Café Bussum heeft op zaterdag 11 oktober zijn duizendste reparatie uitge- voerd. “Het was een koptelefoon met een kabelbreukje. Maar nu doet hij het weer!”, vertelt organisator Petra Olgers. Zij weet waarin het succes van Repair Café Bussum schuilt. “Dat danken we aan drie dingen: de repair-familie, goede samenwerkings- parters en een ijzersterk PR-beleid.”

Repair Café Bussum bestaat intussen twee jaar. De opening, op 13 oktober 2012, was meteen een groot succes. Er kwamen 150 bezoekers en er werden meer dan tachtig reparaties uitgevoerd. Een goed begin, maar nog geen garantie voor doorlopend succes. Hoe komt het dat ze in Bussum gemiddeld zeventig tot tachtig bezoekers per keer ontvangen?

Sinds de opening is in Bussum zestien keer een Repair Café georganiseerd, telkens op een andere locatie. “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners”, legt Olgers uit. “Elke nieuwe partner, elke nieuwe locatie, heeft zijn eigen achterban. De nieuwe partner vindt het interessant om veel aandacht te besteden aan het Repair Café en wij verbinden er vaak een speciaal thema aan: kerstknutselen in de Koepelkerk, een cursus bandenplakken voor scholieren, of de duizendste reparatie in het denksportcentrum.”

Altijd even nabellen
Het PR-beleid is voor Olgers een sport. “Een nieuwe samenwerkings- partner, een speciaal thema, deelname aan een evenement, er is telkens weer aanleiding voor een persbericht. Goede kop erboven, actieve foto van vrijwilligers en bezoekers erbij, bericht versturen, altijd even nabellen, en we staan weer in de krant.”

Dieptepunten – van die dagen dat er maar drie bezoekers komen – die zijn Repair Café Bussum onbekend. “Ons dieptepunt was dertig bezoekers”, zegt Olgers. Niet zo gek dat de Bussumse vrijwilligers zo enthousiast zijn. “Het team is heel hecht. De taken zijn goed verdeeld en we zorgen altijd voor een goede vrijwilligerslunch. We zijn een echte repair-familie.”

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top