skip to Main Content

AE_tuintjeStichting Repair Café Nederland gaat samenwerken met een Duitse partner. De Stiftungsgemeinschaft anstiftung & ertomis gaat zich vanaf januari 2014 inzetten om het Repair Café in Duitsland verder te verspreiden. Zo gaat zij contact met Duitse Repair Café-organisatoren onderhouden en wil ze een Duitse landelijke Repair Café-dag organiseren.

Anstiftung & ertomis is een non-profitorganisatie die als doelstelling heeft duurzaamheid in het dagelijks leven te bevorderen en buurtgenoten op nieuwe manieren met elkaar te verbinden. Zo is ze actief in projecten voor stadstuinen en ontplooit ze allerlei activiteiten op doe-het-zelfgebied. De stichting beheert bijvoorbeeld een netwerk van offene Werkstätten – open werkplaatsen – in heel Duitsland.

Heel fijn
Stichting Repair Café Nederland is erg blij met de samenwerking. “Anstiftung & ertomis past uitstekend bij ons”, vertelt directeur Martine Postma. “Het bevorderen van duurzaam leven en het verbinden van mensen zijn ook onze kerndoelen. Verder is het heel fijn om een partnerorganisatie in Duitsland te hebben, aangezien het Repair Café daar enorm aanslaat.”

Duitsland telt inmiddels ongeveer veertig Repair Café-locaties. Gezien de omvang van het land, moeten er daar volgens Postma nog honderden bij kunnen komen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top