skip to Main Content
Barbara Hendricks
Barbara Hendricks
Europa moet zich actief inzetten om reparatie te promoten als alternatief voor weggooien en nieuw kopen. Dat zei de Duitse milieuminister Barbara Hendricks op 7 april op het Europees Forum over eco-innovatie in Hannover. In haar openingsspeech noemde de minister het Repair Café als voorbeeld van wat Europa nodig heeft om te komen tot een circulaire economie.

Het forum in Hannover werd gehouden op het terrein van – en gelijktijdig met – de Hannover Messe, de grootste technologiebeurs ter wereld, waarvan Nederland dit jaar partnerland is. Volgens Hendricks was er geen geschiktere locatie denkbaar geweest.

Sprekers uit heel Europa waren naar Hannover gekomen om te vertellen over hun activiteiten om de circulaire economie in hun omgeving dichterbij te brengen. Zo vertelde de Zweed Pål Mårtensson over Kretsloppsparken in Göteborg.

Aantrekkelijk en makkelijk
Op dit ‘afvalpunt nieuwe stijl’ worden afgedankte spullen die nog bruikbaar zijn, in tweedehandswinkeltjes op het terrein verkocht. Ook bouwmaterialen zoals deuren, houten planken en zelfs wc-potten, kunnen er door bezoekers worden gekocht en meegenomen. “Met Kretsloppsparken maken we hergebruik aantrekkelijk en makkelijk”, vertelde Mårtensson.

Ook Martine Postma, directeur van Stichting Repair Café Nederland, sprak op het forum. Zij noemde het Repair Café op zichzelf geen oplossing voor het afvalprobleem. Volgens Martine is de populariteit van het Repair Café vooral een signaal dat mensen repareerbare spullen willen. Fabrikanten moeten daar volgens haar lessen uit trekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top