skip to Main Content

Met de opening van twee nieuwe Repair Cafés in Drenthe staat Noord-Nederland nu ook goed op de kaart! Afgelopen zaterdag gingen lokale groepen in Hoogeveen en Assen van start. In Hoogeveen werd het Repair Café geopend door de burgemeester. In Assen kwam de wethouder van Milieu langs.

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen had zijn broodrooster meegenomen naar het Repair Café in de kringloopwinkel van Het GOED. Hij kon meteen zelf aan de slag en wist het apparaat met de hulp van een van de vrijwilligers snel weer te repareren. Het Repair Café Hoogeveen heeft een prachtige plek in de ruime winkel van Het GOED. De bijeenkomst was goed georganiseerd door De Smederijen van Hoogeveen samen met de mensen van de kringlooopwinkel.

Extra gaatje
Het Repair Café in Assen was op heel ander type locatie georganiseerd, namelijk in een school die ook als wijkcentrum dient. De reparatiestations waren verspreid over verschillende lokalen. De bezoekers werden door vrijwilligers rondgeleid. Er werden ongeveer 15 verschillende items ter reparatie aangeboden. Veel nieuwsgierige Assenaren kwamen alleen een kijkje nemen. Wethouder Langius van Milieu was enthousiast over het initiatief. Hij had bij wijze van openingshandeling een extra gaatje in zijn riem laten maken.

Volgende keren
Het Repair Café in Hoogeveen zal voortaan iedere laatste zaterdag van de maand geopend zijn. Het is nog niet bekend wanneer de volgende bijeenkomst in Assen zal zijn, maar volgens Greet Oostra, organisator namens Nivon Groningen-Assen, gaat die zéker komen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top