skip to Main Content

Johan Westera doneert al zijn hele leven aan goede doelen, maar kiest ze tegenwoordig wel heel bewust uit. “Ik zoek het dicht bij huis, die goede doelen. Het repareren is er daar een van.” Daarom is Johan donateur van Stichting Repair Café International.

Johan herontdekte zijn interesse voor repareren op latere leeftijd. Hij begon zelf spullen te repareren. In zijn zoektocht naar meer reparatiekennis kwam hij het Repair Café tegen.

“Ik ben toen eens gaan kijken bij een Repair Café in mijn woonplaats. Ik vond het zo ontzettend leuk wat daar gebeurde, op het gebied van repareren en de deskundigheid van mensen daar. Maar ook het sociale aspect, de sfeer. Ik raakte in gesprek met iemand en eigenlijk ging het helemaal niet om die kapotte stofzuiger, deze vrouw wilde gewoon haar levensverhaal delen.”

Onderhoud de Repair Cafés

Johan heeft inmiddels zijn eigen Repair Café en is dus op meer manieren betrokken bij Repair Café International. Hij weet daarom als geen ander dat de stichting donaties nodig heeft om haar werk te kunnen blijven doen. “Ik weet van de verhalen hoe lastig het is om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat heeft mijn sympathie.”

Dankzij Repair Café International heeft Johan Westera (links, staand) nu zijn eigen Repair Café

Repair Café International ontvangt namelijk geen structurele subsidie en is daarom afhankelijk van donaties. Met die donaties onderhoudt de stichting de vijftalige website Repaircafe.org en worden medewerkers ingezet die dagelijks klaarstaan om alle vragen van Repair Café-organisatoren te beantwoorden. Het geld wordt ook gebruikt om het digitale startpakket up to date te houden. Hiermee kunnen geïnteresseerden zelf een Repair Café starten.

Doe een donatie!

Dankzij donaties kan Repair Café International het netwerk van Repair Cafés onderhouden en uitbreiden. Hoe meer cafés er zijn, hoe minder onnodig afval. Ook wordt zo reparatiekennis overgedragen en krijgen buurten er een sociale ontmoetingsplek bij.

Wil jij ook bijdragen aan een duurzame en sociale wereld? Doe dan meteen een donatie. Heel hartelijk dank!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top