skip to Main Content

Bekijk profiel

Profiel

Naam

Repair Café Vorden

Adres

Enkweg 11, Vorden, 7251 EV

Informatie

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Met een houten tafel, stoel waar een poot los van is? Of een strijkijzer dat het niet meer doet? Of met een trui waar gaatjes in zitten? Speelgoed wat stuk is? Weggooien? Mooi niet! Welzijn Vorden organiseert iedere tweede zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur bij Kringloopwinkel De Werf, Enkweg 11 Vorden een Repair Café. Er is een zomerstop in de maanden juli en augustus.

Bij De Werf staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, softwaredeskundigen en dergelijke, helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Alleen materiaalkosten worden berekend. Uiteraard is een vrijwillige bijdrage altijd welkom. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee: broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. Er is een goede kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Welzijn Vorden bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café wil Welzijn Vorden daar verandering in brengen. Ook kan repareren geld en kostbare grondstoffen besparen en bijdragen aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden aanwezig zijn.

Het Repair Café is elke 2e zaterdag van de maand, uitgezonderd juli en augustus. Voor data, zie kalender.

Openingstijden

Elke tweede zaterdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur. Behalve in de maanden Juli en Augustus
Voor exacte data zie de website hieronder.

Website

https://welzijnvorden.nl/dienstverlening/

Contactpersoon

Peter Westerbeek

Telefoonnummer

+31 (0)575 553 405

E-mail[email protected]
Back To Top