skip to Main Content

Bekijk profiel

Profiel

Naam

Repair Café Borne

Adres

De Wanne 8, Borne, 7623 HD

Informatie

Sinds september 2013 draait er in Borne een Repair Café in gemeenschapsruimte onder de Wanne 8 (ingang aan het binnenplein).

Repair Café is een landelijk verspreid verschijnsel: op meerdere plaatsen zetten groepjes mensen zich in met het idee: “Repareer spullen, gooi ze niet gelijk weg”.

Wat doet men in een Repair Café?

Mensen hebben thuis vaak spullen liggen die niet meer werken, maar waarvan ze niet weten hoe ze nog aan de praat te krijgen. Het is tegenwoordig gebruikelijk om ze dan maar weg te gooien. Maar dat is lang niet altijd nodig, misschien zijn ze op een eenvoudige manier te repareren: een nieuw snoertje, de stekker beter eraan zetten, een druppeltje olie op de juiste plaats of een naadje wat los zit herstellen, maar vaak durven mensen daar niet aan te beginnen.

Kom langs bij het Repair Café in de Wanne op de laatste zaterdag van de maand als je iets te repareren hebt.

Een groepje handige en technische mensen zet zich in om anderen te helpen bij eenvoudige reparaties. Het is dus niet de bedoeling om een kapot voorwerp af te geven en later weer op te halen. We helpen bij de reparatie, zodanig dat de “klanten” er ook van kunnen leren.

Wat is het Repair Café ?

Reparatie van spullen, die je eigenlijk wilt weggooien, en samen kletsen bij koffie of thee

Geen reparatiebedrijf

We zijn dus geen reparatiebedrijf, we vormen een groep vrijwilligers die willen helpen en naast het repareren is er plek voor een praatje met een vrijwilliger of gastvrouw. Het lukt niet altijd om een apparaat aan de praat te krijgen. Het risico ligt dan ook bij de eigenaar van het apparaat. We noemen het (Repair) Café omdat het ook gezellig kan zijn om er samen over te praten, of gewoon langs te komen voor een kop koffie, thee of een praatje.

Wat kost dat ?

De mensen die helpen bij de reparaties zijn vrijwilligers. Zij vragen geen vergoeding voor de reparaties. Wel vragen we een kleine vergoeding voor de koffie of thee. Wij vragen ook de kostprijs voor de onderdelen die nodig zijn voor de reparatie. Als mensen tevreden zijn over een reparatie kunnen ze een vrijwillige bijdrage geven, daarvan kunnen wij weer gereedschap of reserveonderdelen kopen.
Kom dus de laatste zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur naar de ruimte onder de Wanne.

Repair Café data: Klik hier. 

Openingstijden

Elke laatste zaterdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur.

De gemeenschapsruimte onder de Wanne 8 (ingang aan het binnenplein).

Zie openingsdatums in de kalender hier onder.

Website

https://www.stroomesch.nl/activiteiten/repair-cafe/

Facebook

https://www.facebook.com/Borne-Wijk-Stroom-Esch-237182043094196/

Twitter

https://www.twitter.com/

Instagram

https://www.instagram.com/wijkverenigingstroomesch/

Contactpersoon

Sjors Fikkert

E-mail[email protected]
Back To Top