skip to Main Content

Een druk en gezellig marktplein, tal van activiteiten én een zonnetje. Het eerste Repair Café Vechtdal in Hardenberg beleefde afgelopen zaterdag een mooie start. In het centrum van de Overijsselse stad vond de Millennium Manifestatie 2012 plaats, een evenement waar allerlei goede doelen en duurzame initiatieven zich presenteerden. Repair Café Vechtdal paste daar prima bij.

Wegwerpmaatschappij
Organisator Dook van Gils sprak veel nieuwsgierige passanten. “Natuurlijk kunnen de mensen vandaag langskomen met kapotte spullen, maar dit is toch vooral een promotie-activiteit. Het valt me op dat veel mensen het hebben over de wegwerpmaatschappij en hoe goed het is om daar eens wat tegen te ondernemen.” Een van de bezoekers merkte droogjes op: “Duurzaamheid is eigenlijk doen wat vroeger heel gewoon was.”

Kapsel
Enkele bezoekers hadden spullen van huis meegebracht. Zo kwam een buurtbewoonster langs met een kapotte wekker. Die werd ter plaatse door de reparateurs gemaakt, tot grote tevredenheid van de eigenaresse. “Geweldig! Nu kan ik weer iedere dag op tijd op mijn werk zijn.” De tondeuse van haar echtgenoot leverde meer werk op. Volgens vrijwilliger Seine Aufderhaar was het apparaat nooit schoongemaakt, waardoor de batterij nu kapot was. “Er zat een heel kapsel in.” Gelukkig kan de eigenaar terecht bij de onderdelenwinkel verderop, waar alle klanten van het Repair Café tien procent korting krijgen.

Publiciteit
Het Repair Café Vechtdal (dat gericht is op bewoners van de gemeenten Ommen, Hardenberg en Dalfsen) is een initiatief van een aantal lokale duurzaamheidsinitiatieven, waaronder Bewust Vechtdal en Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Dook van Gils was tevreden over de dag. “We hebben behoorlijk wat publiciteit gehad. Bovendien kregen we van de organisatie van de Millennium Manifestatie een cheque van 200 euro. Dat geld kunnen we goed gebruiken voor ons volgende Repair Café na de zomer.” Het is de bedoeling dat het Repair Café Vechtdal een vaste plek krijgt in het kenniscentrum duurzaamheid Hibertad in Hardenberg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top