skip to Main Content

Een grote brand heeft het pand van Repair Café Nijmegen-Dukenburg verwoest. Van het reparatiemateriaal en gereedschap is weinig over. De naaimachines en de lockmachine vallen onder de verzekering. Maar bij het opnieuw verzamelen van al het andere materiaal, kunnen de organisatoren jouw steun goed gebruiken.

Op zaterdagavond 13 december kreeg Gerard Zweers, de coördinator van het Repair Café, om half twaalf een telefoontje. Binnen een kwartier stond hij voor het Creatief Centrum in Nijmegen-Zuid, het thuishonk van zijn Repair Café. De vlammen sloegen al uit het dak, er was niets meer aan te doen.

Gelukkig geen soldeerbout
Die zaterdag was er een Repair Café in het Creatief Centrum geweest. “We zijn toch niet vergeten iets uit te zetten, een soldeerbout of iets dergelijks? Dat was het eerste waar ik aan dacht”, vertelt de Nijmeegse coördinator.

De volgende dag vindt de forensische opsporingsdienst restanten van zwaar vuurwerk. Gerard en de vrijwilligers van het Repair Café kunnen even opgelucht ademhalen. Maar de kasten waar ze hun gereedschap opborgen, daar was bijna niets van over.

Steun het Nijmeegse Repair Café
De naaimachines en de lockmachine zijn inmiddels vervangen. Maar de kleine dingen moeten ze opnieuw gaan verzamelen. Denk aan garenklosjes, knopen en scharen, het lijmpakket en het fietsreparatiemateriaal, de naambadges van de vrijwilligers en veel geschonken onderdelen.

Het Creatief Centrum aan de Tolhuis in Nijmegen-Zuid is voorlopig gesloten. De coördinator van het Repair Café hoopt in het voorjaar weer een frisse start te kunnen maken.

Wil je Repair Café Nijmegen-Dukenburg steunen, financieel, met gereedschap of ander reparatiemateriaal, stuur dan een mailtje naar Gerard Zweers: repaircafe @ creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top