skip to Main Content

Stichting Repair Café International is de motor achter het wereldwijd succesvolle Repair Café-concept: zelf je kapotte spullen repareren, samen met handige buurtgenoten. Dat is goed voor het milieu én voor de onderlinge contacten in de wijk. Buurtgenoten ontmoeten elkaar op een ontspannen en verrassende manier, mensen met praktische reparatiekennis worden gewaardeerd, spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid, grondstoffen, energie en geld worden bespaard en de CO2-uitstoot wordt beperkt. De stichting is sinds 2011 bezig om het Repair Café over de wereld te verspreiden. Met resultaat! Ruim 2.200 groepen vrijwilligers organiseren intussen Repair Café-bijeenkomsten in 36 landen.

Stichting Repair Café International heeft een bestuur dat bestaat uit drie personen met een stevige basis in de (sociale) duurzaamheid. Voorzitter is Joanna van der Zanden. Zij is in het dagelijks leven zelfstandig onderzoeker/curator op het gebied van repareren. Penningmeester is Bram Schuurman, trainer/coach en oud-ondernemer in bruin-/witgoed. Het derde bestuurslid is momenteel nog Martijn Leusink, organisator van een van de Repair Cafés in Utrecht. Martijn heeft er intussen twee termijnen op zitten en treedt af zodra een nieuw bestuurslid is gevonden. Hij blijft wel aan als adviseur.

Wegens het aftreden van Martijn is Stichting Repair Café International per direct op zoek naar een

bestuurslid

Het betreft een vrijwillige functie met een overzichtelijk takenpakket. De voornaamste taken van het nieuwe bestuurslid zijn:

  • Vier keer per jaar met bestuur en directie van Stichting Repair Café International vergaderen over de koers van de stichting. Deze vergaderingen duren ongeveer twee uur en vinden plaats in Amsterdam, Utrecht of online;
  • Ondersteuning van de directeur bij fondsenwerving en netwerkontwikkeling;
  • In voorkomende gevallen bereikbaar zijn voor vragen van en/of advies aan de directeur.

De ideale kandidaat heeft de volgende eigenschappen:

  • Belangstelling voor duurzaamheid in het algemeen en het concept Repair Café in het bijzonder;
  • Ervaring met en inzicht in de gang van zaken binnen een lokaal Repair Café;
  • Kennis van de gang van zaken binnen algemeen nut beogende instellingen;
  • Praktische en communicatieve aanleg.

Stichting Repair Café International begeeft zich op een inspirerend vakgebied, dat in binnen- en buitenland volop in ontwikkeling is. Binnen het bestuur heerst een open, informele cultuur, waarin de leden elkaar benaderen met belangstelling en respect. Kosten die in het kader van de functie worden gemaakt, zoals reiskosten, worden vergoed.

Meer informatie en reageren

Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij directeur Martine Postma of bij Martijn Leusink. Meer informatie over het Repair Café is te vinden via Repaircafe.org.

Reageren kan tot en met 28 februari 2022. Stuur een mail met je motivatie en cv naar [email protected].

Download deze vacature als pdf

Dit bericht heeft een reactie

  1. Een bestuursfunctie lijkt zeker interessant maar naast veel vrijwilligers/bestuursfunctie heb ik nauwelijks tijd over.
    Succes bij versterking. ( ik doe ook coördinatie Repair Café in Gemeente Noordenveld). Richard

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top